Незабавни оставки, служебно правителство. Именно тези нестихващи протести са истинският,

...
Незабавни оставки, служебно правителство. Именно тези нестихващи протести са истинският,
Коментари Харесай

Радев: Безусловни оставки, имам готов вариант на конституция

" Незабавни оставки, служебно държавно управление. Именно тези нестихващи митинги са същинският, публичният избор на съмнение към държавното управление. Не може проваленото ръководство на Борисов въобще да води каквито и да е конституционни диспути и да продължава да дефинира бъдещето на страната ", съобщи президентът Румен Радев, който откри образователната година във Военната академия.

" Цинично е това ръководство, което погази конституцията, в този момент да има упоритостта за нова конституция ", добави Радев.

Той добави, че българите без значение от другите политически убеждения, са единни в решимостта си да отстранят тази власт, знак на корупцията и застоя.

„ Това ръководство завърши морално и е значимо час по-скоро да завърши и официално. Всичко друго е мъка и пилеене на историческо време”, добави още Радев.

" Най-важното за ръководещите и за народните представители е, когато оставката стане факт, а тя е неизбежна, те никога да не гласоподават за експертен кабинет, тъй като хората стачкуват и желаят оставката на това ръководство, с цел да се постави завършек на режима Борисов, а друг режим да се бетонира зад експертен кабинет, който няма да е нищо повече с изключение на марионетка на настоящия режим ", акцентира Радев.

" Експертен кабинет ще бъде машинация към упованията на българите. При експертен кабинет, режимът на Борисов отново ще провежда изборите, а това значи да си подсигурява пожизнено ръководство. Докато не видя подадени оставки абсолютно, няма да се замесвам в спор, имам подготвен вид на конституция ", сподели Радев.

" Ще предизвиквам незабавно дебата за конституция експертно, сега в който видя оставките. Нагли са опитите за пожизнено ръководство на Борисов в този си тип. Трябва да се подсигурява изрично машинното гласоподаване ", означи още президентът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР