Нейно Кралско Величество Елизабет II е кралица и държавен глава

...
Нейно Кралско Величество Елизабет II е кралица и държавен глава
Коментари Харесай

Официалната коронация на кралица Елизабет II

Нейно Кралско Величество Елизабет II е кралица и държавен глава на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия и на 15 страни от Британската общественост (включително Канада, Австралия и Нова Зеландия). Тя е глава на Британската общественост, висш шеф на Църквата на Англия, главнокомандващ английските въоръжените сили и лорд на Ман.
Елизабет II е родена на 21 април 1926 година Тя е по-голямата от двете дъщери на Джордж VI и Елизабет Боуз-Лайън. През 1947 година се дами за далечния си братовчед Филип Маунтбатън. Имат 4 деца: Чарлз (принц на Уелс), принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард. Елизабет ръководи от 1952 година
Коронацията й се състои на 2 юни 1953 година
След двете международни войни монархията като институция съвсем изчезва в Европа. Остават 10 монархии, 7 от които се намират в роднински връзки с Елизабет. Тя е най-пътуващият държавен глава в света. Одобрява превръщането на империята в общественост, казвайки, че това е „ преференциална и цивилизована трансформация “. Неделимостта на короната е изоставена през 1953 година и купата „ глава на общността “ е прибавена към многочислените трофеи на кралицата.
Пътуванията на Елизабет й печелят любовта на поданиците й. Тя е посрещана с топлина и възторг при всяко свое посещаване отвън Кралството.
Елизабет съумява да държи обществеността на разстояние от персоналния си живот. Тя е първият монарх, който изпраща децата си в интернати, с цел да ги избави от постоянно дебнещите медии. Има мощно развито възприятие за дълг и грижливост и управлява ловко и дейно кралските каузи. Нейните знания по отношение на международната конюнктура са толкоз огромни, че Уинстън Чърчил декларира при отдръпването си: „ Аз безспорно ще поучавам моя правоприемник да си приготвя домашното усърдно преди визита при кралицата “. Чърчил е бил министър и министър председател при 4 монарси и е впечатлен и очарован от знанията и остроумието на Елизабет. Тя има възприятие за комизъм, което ѝ оказва помощ да се държи почтено в обществото.
Източник: Уикипедия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР