Неясната позиция на премиера по френското предложение за Република Северна

...
Неясната позиция на премиера по френското предложение за Република Северна
Коментари Харесай

От Гражданския демократичен съюз в РСМ настояват премиерът да обяви своята позиция по френското предложение

Неясната позиция на премиера по френското предложение за Република Северна Македония основава дискомфорт. Настояваме той да каже своята позиция по този документ. Това разяснява пред бТВ ръководителят на Граждански либерален съюз в Северна Македония Петър Колев.

„ Това държание и то в тази неразбираема позиция на индивида, който би трябвало да съставлява България на срещата на водачите на Европейски Съюз като водач на България, основава доста дискомфортна обстановка “, изясни той.

По думите му заобикалянето на външно министерство и опита да се избегне да се чуе мнението на професионалната българска дипломация, която е водила тези договаряния години наред, значи, че „ или ги неглижираш, или мнението ти се разминава с тяхното “.

Трето разумно пояснение не мога да намеря, добави той.

„ От това, което следим, огромна част от македонското общество изцяло осъзнава, че ние без да решим въпроса с България, няма по какъв начин да станем член на Европейски Съюз, имайки поради, че над 75% от всички интервюирани жители на Република Северна Македония желаят да станат членове на Европейски Съюз “, добави Колев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР