Първата ракета на България Григор Димитров призна, че голямата му

...
Първата ракета на България Григор Димитров призна, че голямата му
Коментари Харесай

Григор Димитров: Финалният “Мастърс” е голямата ми цел

Първата ракета на България Григор Димитров призна, че огромната му цел този сезон е да се класира на финалния “Мастърс” в Лондон. Хасковлията е доста покрай постигането й, защото сега заема 5-ото място в сезонната класация. Сега за него следва да вземе присъединяване в шампионата в Шанхай, където също се надява на положително показване.

“Нормално е да стартира да проследявам какво се случва в годишната класация. Да стигна до финалния “Мастърс” е огромната ми цел. Това ще е премията за положителния ми сезон. Дано нещата се развият позитивно в оставащите няколко шампионата. За момента мога да кажа единствено това. Ако се показва добре в тях, ще играя в Лондон”, съобщи Григор.

“Доброто начало на сезона в Австралия бе от основно значение. Титлата в Бризбън и полуфиналът в Мелбърн доста ми помогнаха да погледна по различен метод на нещата. Стараех се да бъда положителен във всеки шампионат и внимавах повече с правенето на програмата ми и методът на трениране. Опитвах да върша верните неща. Спечелих няколко оспорвани мача и като цяло бях по-постоянен в изявите си на корта, а тъкмо това направи разликата”, сподели още Димитров.

“След всяка година в тура узнавам нови и нови неща за себе си. Разбрах, че е доста значимо да намериш формата си преди първия мач в даден шампионат. Така се чувстваш по-комфортно на корта. Тогава знаеш, че можеш да разчиташ на ударите си, на тялото си. Когато всички съставни елементи работят вярно, нещата се получават. Треньорът Дани Валверду също доста ми оказва помощ, изключително в шампионати, в които не се усещам на нужната висота. Той знае по какъв начин да ми помогне да се оправя с тези проблеми”, добави българинът.

“Обичам да играя в Азия. С моя щаб обсъдихме аргументите, за какво до момента не се представям добре в Шанхай. Сега следва ново присъединяване тук и се усещам в добра форма, като във всеки мач ще играя за победа”, приключи хасковлията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР