New York Times съобщава, че Байдън ще предотврати руската агресия

...
New York Times съобщава, че Байдън ще предотврати руската агресия
Коментари Харесай

Пол Крейг Робъртс: Лудостта на Запада се засилва

New York Times оповестява, че Байдън ще предотврати съветската експанзия против Украйна, като разположи сред 1000 и 5000 американски бойци на границата с Русия, както и че е подготвен да усили броя на бойците десетократно до 10 000 и 50 000. Една съветска войска би изяла този дребен брой за лека закуска за 5 минути.

Очевидно задачата на разполагането не е военна. Целта е да се ускори „ съветската опасност “ в мозъците на хората преди събитие с подправено знаме, за което ще бъде упрекнат Кремъл.

Ако Байдън желае да възпира Русия, всичко, което би трябвало да направи, е да даде на Москва гаранцията за сигурност, от която тя споделя, че се нуждае. Защо Байдън желае Русия да е несигурна?

Причината за казуса е явна. През 2014 година Съединени американски щати в опит да лишат Русия от нейната черноморска военноморска база смъкнаха приятелско за руснаците и демократично определено украинско държавно управление и откриха неонацистки режим, който стартира война против съветските поданици на региона на Донбас в Източна Украйна, които са някогашни елементи на Русия, и които са били трансферирани през руската ера в украинската провинция на Съветския съюз.

За да стабилизира обстановката, Русия наложи съглашението от Минск, само че нито Украйна, нито западните страни, подписали съглашението, съблюдаваха съглашението.

Русия не желае разрушената и проблематична Украйна. Русия просто желае Украйна да не се трансформира в място за американски ракетни бази.

Това е просто искане, което е елементарно да се одобри в полза на мира.

Но мирът е неблагоприятен и е последното нещо, което американският военен/отбранителен комплекс желае. Затова Вашингтон дава отговор на договарянията за сигурност сред Русия/САЩ/НАТО, като разполага войски по границите на Русия. Тъпите британци раздвижват тенджерата на „ съветската експанзия “, като изтеглят чиновниците на посолството си от Киев.

Отдавна чуваме от САЩ/НАТО за „ възходящата съветска опасност “. Какво се случва с доверието, което към този момент е накърнено, в случай че няма съветска инвазия?

Изглежда, че Вашингтон и неговите натовски марионетки са стигнали толкоз надалеч, че просто би трябвало да предизвикат съветска инвазия.

Руснаците на вятъра чакат писмения отговор на Вашингтон на предлагането им за взаимна сигурност. Вашингтон отговори с повече обвинявания, повече провокации.

Затруднява ли се Кремъл да разбере:

(1) че Тръмп беше отхвърлен от поста, тъй като сподели, че желае да възстановява връзките с Русия.

(2) че Русия е нужният зложелател за силата и облагата на американския военен/отбранителен комплекс.

(3) Русия се смята за спънка за хегемонията на Съединени американски щати?

Как е допустимо, пред лицето на всички доказателства за противоположното, Кремъл да има заблудата, че Вашингтон се интересува от това руснаците да се усещат сигурни.

Докато Кремъл губи време, оръжия се наливат в Украйна, а западните медии приготвят народа си за „ съветска експанзия “. Руските митинги против желанията, които се приписват на Москва, са безсмислени. Западните медии знаят нужния разказ и не се интересуват от никакви обстоятелства.

Въпросът в действителност е дали Русия може да одобри, че има зложелател.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР