New Bloom Winery използват италианския сорт Глера, от който се

...
New Bloom Winery използват италианския сорт Глера, от който се
Коментари Харесай

Българското вино PIXELS влезе в селекция на Washington Post

New Bloom Winery употребяват италианския вид Глера, от който се прави Просеко

Българското вино PIXELS на New Bloom Winery попадна в селекцията на влиятелния американски вестник Washington Post за разхлаждащите питиета на това лято. В листата на американския колумнист Дейв Макинтайър са включени три американски, едно южноафриканско и българското PIXELS, от екзотичния за България вид Глера. „ Всяка седмица би трябвало да включва и празнуване. Глера е сортът за Просеко – в този случай отглеждан в България и с малко повече тежест и благосъстояние на усета, в сравнение с в италианския модел. Прекрасно и освежаващо, с усети на бели плодове “, написа в описанието за PIXELS Глера. Дегустацията бе проведена от Grapes & Barley, които осъществят виновността на New Bloom Winery в 23 американски щата като с изключение на към PIXELS, на сериозен интерес се радва и серията Face-to-Face (f2f).

Интересното за българското вино е, че се затваря с неповторима запушалка за многократна приложимост, която на всяко отваряне издава характерния пукащ тон на пенливите виновност и защищава напитката от изветряване и навлизане на О2, прахуляк и други нездравословни за течността детайли.

Статията в Washington Post е следващото самопризнание за винената серия PIXELS и New Bloom Winery зад oкеана. Тази пролет избата бе посетена от американски публицисти от International Wine Report, които я дефинираха като модерното лице на българското винопроизводство.



Самата марка е въодушевена от „ пикселите “ – най-малките детайли в цифровото изображение, които разрешават картината да се види ясно. Точно такава е концепцията и на екипа за произвеждане на виновност – с внимание към всеки подробност. PIXELS към този момент има няколко оценки от Los Angeles International Wine Competition. Тази година на „ международното по вино “ – Concours Mondial de Bruxelles розето PIXELS завоюва златен орден. Винарната New Bloom е известна на пазара и с винените серии Verano Azur, Face-to-face (F2F) и едноименната New Bloom. Работи с близо 6000 дка лични лозови масиви в Тракийска равнина, а самото винарна се намира в Съединение. Вината й се продават сполучливо в 20 страни от целия свят. От няколко години отпред на еноложкия екип на избата е Владимир Влъчков – един от най-хубавите у нас и всепризнато име на международната винена сцена.

Цялата селекция на Washington Post може да прочетете тук
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР