Невяна Владинова вече е втори вицепрезидент на Българска федерация по

...
Невяна Владинова вече е втори вицепрезидент на Българска федерация по
Коментари Харесай

Невяна Владинова: Радвам се, че изградихме отбор от силни индивидуалистки

Невяна Владинова към този момент е втори вицепрезидент на Българска федерация по художествена гимнастика. Като деен играч е бронзова медалистка от Световното състезание в Пезаро (2017 г.), международна вицешампионка отборно през 2018 година, завоюва Световната купа в София през 2017 година, като прибави още три златни и един сребърен орден, има още десетки медали от Световни купи, интернационалните шампионати и други. Участва на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 г-, където се подреди на седмо място в многобоя. А след два дни й следва да се сбогува с българската аудитория на проведения бенефис-спектакъл „ Сън “ в „ Арена Армеец “.
" Трудно е да съпоставяме нещата. Ние проправихме пътя в самостоятелното направление. Много оценявам и почитам и Симона Пейчева, и Силвия Митева, и Елизабет Паисиева, само че те постоянно бяха по една – нямахме втора мощна гимнастичка. След това ние успяхме да изградим тим от няколко мощни състезателки с Катрин Тасева и Боряна Калейн. Сега на девойките им е по-лесно. Не тъй като спортът ни е станал по-лесен, а тъй като към този момент стъпват по различен метод на килима. Съдиите ги гледат съществено и знаят, че сме част от най-хубавите ", разкрива Неви пред
" Ние не сме спрели да държим връзка с девойките. Ако не се забележим всеки ден, непрекъснато сме във връзка. Продължаваме да си оказваме помощ. Липсваше ми тази година да не бъда по през целия ден с Катрин в залата, само че на нея й беше малко по-тежко, тъй като беше привикнала да има моята поддръжка в залата. Но считам, че бързо се оправи и с тази обстановка.
Имам толкоз истории, че мога да напиша цяла книга за случки към тренировки или надпревари. Аз изрично не бих присъединила думичките лишаване, жертва и лишаване в моя живот. Вероятно, когато ме е боляло нещо, в случай че не бях на съревнование, съм щяла да си лежа и да си почивам, само че аз се веселя, че не сме имали шанса да мрънкаме и да се оплакваме, а сме се справяли с всичко. И това в този момент ми оказва помощ и ще ми оказва помощ в живота ", споделя Владинова и отдава заслуженото на дългогодишната си треньорка в националния тим Бранимира Маркова. " Тя е човек, на който доста дължа и на който благодаря! Тя постоянно е била и мой другар. И в този момент се допитвам до нея за съвет. Със сигурност ми трябаше малко време да привикна с това, че тя към този момент не ми е началник. Може би и на нея. Ние тръгнахме дружно по този път – аз като състезателка, а тя като треньор. И дружно вървяхме много години. Помагахме си взаимно, подкрепяхме се. Винаги може да разчита на мен.
На девойките, които останаха в залата споделям да работят отговорно. Всички те са доста окуражени и вършат всичко с обич и предпочитание, което е най-важното. Пожелавам им да не се отхвърлят при неуспех, в противен случай – да работят още повече. И да слушат треньорите си, тъй като имаме неповторими треньори, които също са отдали всичко в името на техния триумф.
За себе си желая да продължа по пътя, по който съм поела, тъй като имам вяра, че имам с какво да оказа помощ на нашия спорт. Искам да оказа помощ на клубовете в провинцията, тъй като множеството имат потребност. Когато им липсва нещо, те губят упоритост да се развиват. Искам да се случват по-професионално нещата, с цел да може треньорите да се окуражават и да основават положителни състезателки. Не съумях да стана член на Комисията на спортистите към Международната федерация по гимнастика (FIG). Това беше цел пред мен много от дълго време, тъй че няма по какъв начин да не съм разочарована. Не изгубвам за първи път, тъй че това не е нещо ново за мен. Но пък тези неща ме окуражават и знам, че нещо друго ме чака, а аз няма да го очаквам и ще отида да си го взема! ", закани се плевенчанката.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР