Невроучени откриха, че мозъкът влиза във “високо състояние на съзнанието

...
Невроучени откриха, че мозъкът влиза във “високо състояние на съзнанието
Коментари Харесай

Научни доказателства за съществуването на извисено съзнание

Невроучени откриха, че мозъкът влиза във “високо положение на съзнанието ” под въздействие на психиделични наркотични субстанции. На доброволци са били давани псилобицин, кетамин и ЛСД в следени условия, след което те са показали по-богато нервно сигнализиране, което е мярка за комплексността на мозъчната интензивност. Това е първото проучване, което потвърждава съществуването на по-богато сигнално положение на мозъка при хора, до момента в който са будни.

Проф. Анил Сет, един от създателите на проучването, изяснява:

“Това изобретение демонстрира, че мозъка, който е под въздействие на психиделични субстанции има доста по-различно държание от елементарния. По време на психиделичното положение, електрическата интензивност на мозъка е по-малко предсказуема и по-малко интегрирана от общоприетото будно положение, което е измерено съгласно тъй наречените стандарт за световно сигнално многообразие.

Тъй като този стандарт към този момент е потвърдил полезността си при премерване на тъй наречените равнището на съзнанието, ние може да приемем, че психиделичното положение се явява като един тип по-високо положение от естественото, само че единствено във връзка с упоменатия математически стандарт. Невроучените означават, че това не значи, че по-високото положение на съзнанието е в някакъв смисъл по-добро от елементарното схващане. То единствено показва, че е друго.

“Нашето проучване ни оказва помощ да разберем какво тъкмо се случва в мозъците на хората когато те претърпяват разширение на съзнанието при въздействието на психиделични субстанции ”, изяснява доктор Робин Кахарт-Харис. “Хората постоянно споделят,че в сходни положения те стигат да прозрения, само че когато това се случи в лечебен подтекст може да докара до позитивни резултати ”.

Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР