Невролози съобщават за увеличаване на броя на пациентите с оплаквания

...
Невролози съобщават за увеличаване на броя на пациентите с оплаквания
Коментари Харесай

Учени: COVID-19 атакува паметта и концентрацията

Невролози оповестяват за увеличение на броя на пациентите с недоволства от увреждане на паметта и способността за централизация след прекарано заболяване, обвързвано с ковид.
Хирургът и рехабилитаторът Константин Лядов акцентира, че броят на сходни недоволства се е нараснал през есента.
„ По отношение на проблемите с ориентацията във времето и пространството, както и нарушените когнитивни функционалности като цяло, това е постоянно срещано събитие, за жалост “, сподели Евгений Средкин, началник на неврологично поделение. Невролозите показват напрежението и страха измежду вероятните аргументи за сходни последствия.
"Вторият миг е самият невротоксичен (нарушение на двигателните, сензорни функционалности, прочувствен статус, интегративни функционалности на мозъка) резултат от коронавирусна зараза ", сподели Александър Комаров, доктор в рехабилитационния център "Доверие ".
Подчертава се, че нарушената белодробна функционалност, която се появява при заразяване с COVID-19, също може да докара до патологии на нервната система. Отслабените бели дробове на пациента не са в положение да действат пълноценно и да доставят мозъчната кора с задоволително О2.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР