Неврологът Джордан Графман (Jordan Grafman) и колегите му определили кои

...
Неврологът Джордан Графман (Jordan Grafman) и колегите му определили кои
Коментари Харесай

Мистично преживяване имат хора, чийто мозък не блокира информацията

Неврологът Джордан Графман (Jordan Grafman) и сътрудниците му определили кои области и процеси в мозъка дават отговор за мистично прекарване. Срещата с “друга действителност ” става допустима, когато мозъкът ни отключва избрани блокировки на усещането ни.За откритието оповестява в списание Neuropsychologia (HiddenTruth.site).

 Джордан Графман
Джордан Графман Джордан Графман е имал привидение за елементи от секундата. Пред Live Science, Графман споделя: “Преди към 15 години, майка ми умря. Вървях по улицата, с цел да хвана рейса към 5 часа сутринта, погледнах надолу по улицата и видях, мисля, майка ми, макар че майка ми бе мъртва от една седмица. Погледнах още веднъж, и тя бе изчезнала. ”Това моментно трептене на усещането заинтригувало Графман, който е когнитивен невролог и шеф на Центъра за проучвания на мозъчни контузии в Института за рехабилитация в Чикаго. Графман споделя: “Като академик, който е видял нещо, което наподобява мистично, аз се интересувах от това какво се е случило с мозъка ми. ”Сега Графман и екипа му са определили някои от мозъчните процеси, които водят до такива трансцедентални моменти. Изследователите са разкрили, че мистичните прекарвания могат да бъдат резултат от снемане на блокировки в човешкия мозък, чието отключване открива “врата на усещането ”.По време на мистично прекарване, хората да се усещат свързани с по-висша мощ и постоянно споделят, че получават скрити познания или прозрения. Въпреки, че доста хора са съобщавали за мистично прекарване, вариращи от такива при близки до гибелта положения до екстатични видения при медитативен транс, тези видения остават мистерия. Малко са проучванията в неврологията, които се пробват да ги обяснят.
Мистичните прекарвания са мощно субективни и непредсказуеми, което съществено затруднява да проучването им лабораторни условия.Четете още: Наночастици оказват помощ на мишки да виждат в тъмното. Ще се получи ли при хората? Има две групи теории, които разказват тези феномени от позиция на неврофизиологията. Поддръжниците на първата имат вяра, че мозъкът има специфични “точки на Бога ” (God spot), чието активиране води до мистични прекарвания.Привържениците на втората настояват, че назад, необикновените явления се демонстрират, когато се деактивират някои сектори, потискащи и блокиращи усещанията.Графман намерил доказателства за втората доктрина. Той и екипа му работили с 116 ветерани от американската война във Виетнам с контузии на мозъка и в същото време получили мистични прекарвания. Сравнили ги с 32 ветерани без мозъчни контузии или неврологични болести. Всички участници в проучването били подложени на компютърна томография.

 11 7 - Мистично прекарване имат хора, чийто мозък не блокира информацията
Оказало се, че мистичният опит постоянно е обвързван с увреждания, нанесени в фронталния и темпоралния дялове на мозъка. Предишни проучвания са открили, че фронталният лоб, ситуиран в покрай челото, е обвързван с ръководство на придвижванията, решение на проблеми, памет, език и преценки и други функционалности. Темпоралният лоб, ситуиран в долната част на мозъка, е обвързван с възприятията, езика и паметта.

 22 5 - Мистично прекарване имат хора, чийто мозък не блокира информацията
По-нататъшното изследване демонстрира, че най-интензивните прекарвания са свързани с пострадване на област, наречена дорзолатерален префронтален кортекс – сектор, който играе основна роля в блокировката на чувствата. Графман отбелязва: “Фронталните дялове са най-еволюиралите области на човешкия мозък и играят значима роля за контрола и осмислянето на информацията, постъпваща за света. Когато възпиращите функционалности на фронталните дялове са потиснати, вратата на усещанията може да се отвори и се усилва шанса за мистични прекарвания. ”По материал на nauka.offnews.bg.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР