Неврологът Ариф Далви разказва за два на пръв поглед безобидни

...
Неврологът Ариф Далви разказва за два на пръв поглед безобидни
Коментари Харесай

Някои уж безобидни признаци сочат към Алцхаймер

Неврологът Ариф Далви споделя за два на пръв взор безобидни признака на начална деменция в   Huffingtonpost.
Според Далви, доста хора имат вяра, че деменцията се демонстрира най-вече със загуба на паметта и по тази причина просто подценяват някои от признаците на това заболяване или ги бъркат с естествени промени, свързани с възрастта. Въпреки това, в ранните стадии на деменция, доста преди появяването на забравяне
и заплеснатост, могат да се развият други проблеми.
Неврологът изяснява, че един от предупредителените знаци е, когато човек стартира да изпитва усложнения при изразяването на мислите си, да не помни думи, появяват се усложнения в структурирането на дълги фрази. При понижаване на когнитивните качества човек, който преди е бил разговорлив, стартира да приказва с къси и сухи изречения.
Вторият знак за начален етап на деменция може да са проблеми с ориентацията в пространството. Това нормално води до затруднено навигиране по прочут преди този момент маршрут или нужда от потребление на GPS за път, по който преди болният е минавал неведнъж. Той може да не помни по какъв начин да стигне до спирката, да върви постепенно, с несигурни крачки, непрекъснато да се оглежда, като че ли не разпознава пътя.
Като други червени знамена, лекарят разпознава компликации с ежедневните задания, сензитивност към звук, промени в настроението и в темперамента без причина, утежняване на отзивчивостта. Загубата наизуст се появява в по-късните стадии на деменцията.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР