Невиждана градушка в района на хижа Преспа в Преспанския дял

...
Невиждана градушка в района на хижа Преспа в Преспанския дял
Коментари Харесай

Градушка натрупа 15 см в Родопите

Невиждана градушка в региона на хижа " Преспа " в Преспанския дял на Родопите натрупа над 15-сантиметрова завивка. Хижарят Асен Апостолов разгласява фотоси и видео във фейсбук страницата на хижата, която се намира над смолянското село Славейно. По думите му, бурята е блъснала към 14.30 часа и е траяла близо час.

" Тревата на поляните в близост е висока 30-40 см. и цялата е покрита в бяло. Градушката продължи близо час. Със сигурност не останаха боровинки в региона ", добави Апостолов. Наченки на градушка е имало и в близкото село Кутела, само че там пороят се е разминал. Порой с гръмотевици удари и Чепеларе. За Смолянско бе разгласен жълт код за рискови превалявания и неприятно време.

Междувременно по-рано през вчерашния ден кметът на Варна Иван Портних разяснява пред Българска национална телевизия последствията от водното злополучие, връхлетяло града при започване на седмицата. По думите му главните вреди са " в тротоарни настилки и в обекти като бул. " Цар Освободител ", улица " Ана Феликсова ", които сега в действителност към момента са в стадий на създаване, с други думи там материалните вреди ще бъдат напълно поети от компаниите реализатори ". Там, където има вреди в обекти в гаранция, естествено още веднъж ще бъдат за сметка на компаниите реализатори и където към този момент в действителност е отвън обекти на намеса през последните няколко години, ще бъде проведено от общината ", сподели Портних. По думите му не са толкоз огромни материалните вреди, като се е основало голямо напрежение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР