Невероятно вкусен и сочен сладкиш с кори за баница -

...
Невероятно вкусен и сочен сладкиш с кори за баница -
Коментари Харесай

Айле сладкиш с какао

Невероятно апетитен и апетитен сладкиш с кори за баница - всички у дома ще се влюбят в него

Необходими Продукти

● яйца - 3 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● олио - 50 мл
● брашно - 1 ч.ч.
● бакпулвер - 10 г
● какао - 1 с.л.
● точени кори - 10 бр. листа (броя на корите зависи от диаметъра на тавата в която ще се пекат, до запълване на цялото дъно)
● масло - за намазване

За сиропа


● захар - 2 ч.ч.
● вода - 2 ч.ч.
● лимони - 1 бр.

Начин на подготвяне

Първо направете захарния сироп като смесите захарта с водата и сока на лимона, настържете малко от кората му и сложете да кипне, варете до втвърдяване на сиропа.

Махнете от котлона и оставете на студено да се охлади. Вземете една от корите, сложете я на масата и от необятната ѝ страна я нагънете като хармоника.

Процедурата се повтаря с останалите точени кори. Наредете ги една до друга както са нагънати в тава или форма за торта, която авансово сте намазали с масло. Поставете във загрята фурна на 180 градуса и ги запечете за 10-15 минути до златист цвят на корите. Извадете формата и изчакайте да се охладят.

През това време направете кексовата примес, като за задачата разбийте яйцата със захарта до кремообразна примес, прибавете млякото с бакпулвера и олиото и разбъркайте. Пресейте брашното и какаото и ги прибавете към яйчената примес и разбъркайте с дървена шпатула до цялостното вдишване на брашното.

Изсипете тази примес върху изстиналите кори във формата, приравнете и печете на 170 градуса към 40 минути до суха съчка. Извадете сладкиша, нарежете го и още топъл го залейте със студения захарен сироп. Оставете да изстине и приберете в хладилника за няколко часа да се сиропира сладкишът.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР