Невероятно вкусен десерт с кондензирано мляко - тирамису да си

...
Невероятно вкусен десерт с кондензирано мляко - тирамису да си
Коментари Харесай

Тирамису с кондензирано мляко

Невероятно апетитен десерт с кондензирано мляко - тирамису да си оближеш пръстите

Необходими Продукти

ЗА БЛАТА


● яйца - 2 бр.
● захар - 80 г
● есенция - 1 ампула ром
● сол - 1 щипка
● брашно - 100 г
● бакпулвер - 1 пакет (10 г)
● какао - 1 с.л.
● ванилия - 1 бр.

ЗА СИРОПА


● прясно мляко - 100 мл
● захар - 1 с.л.
● какао - 1 с.л.
● кафе - 80 мл
● амарето - 1 с.л.

ЗА КРЕМА


● маскарпоне - 250 г
● захар - 100 г
● амарето - 3 с.л.
● течна сметана - 200 мл (сладкарска)
● кондензирано мляко - 10 с.л.
● бишкоти - 100 г
● какао - за поръсване
● шоколад - за поръсване

Начин на подготвяне

За блата:

Разбиваме яйцата с миксер до момента в който побелеят. Добавяме захарта, ванилията и солта. Разбиването с миксер продължава на оптималната степен. Пресяваме брашното, дружно с какаото и бакпулвера и го прибавяме към яйчената примес на два пъти, като разбъркването с миксера е на ниска степен за малко време, едвам се получи гладка примес. Трябва да се получи бухнал крем.

Във форма за торта слагаме хартия за печене и я намазняваме леко и изливаме сместа за блата. Загряваме авансово фурната на 180 градуса.

Слагаме блата да се пече до подготвеност. Готовия блат освобождаваме незабавно от формата. Хартията също отделяме незабавно от блата. Оставяме да изстива.

За сиропа:

В подобаваща тенджера смесваме прясното мляко, захарта и какаото и при непрестанно бъркаме оставяме на котлона единствено да заври. Добавяме кафето и Амаретото.

За крема:

Разбиваме сметаната за малко на ниска степен на миксера, прибавяме захарта и Амаретото и продължаваме да разрушаваме до пухкавост.

В различен съд слагаме маскарпонето и разрушаваме с миксер и към него прибавяме кондензирано мляко. Добавяме го последователно, тъй като маскарпонето ще се втечни от него, в случай че се прекали с количеството. Добавяме сметаната към маскарпонето и към този момент разбъркваме единствено с шпатулата, с цел да не спадне сметаната.

Във форма за торта с кръг слагаме към този момент охладения блат и го сиропираме с половината сироп. Намазваме с половината от пухкавия крем и в останалата част от сиропа потапяме единствено за момент бишкотите и редим върху крема, от горната страна приключваме с другата половина от крема.

Тирамисуто би трябвало да се охлади в ледник най-малко 5 часа, по-късно отделяме кръга и поръсваме с какао и настърган шоколад. За прохлада може да подредим пресни кайсии за декорация.

Тирамисуто с кондензирано мляко е готово.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР