Невероятно силно въздействие върху целия организъм! Лечебните свойства на меда са

...
Невероятно силно въздействие върху целия организъм!
Лечебните свойства на меда са
Коментари Харесай

Невероятно лечебни свойства: Смес от 2 съставки

Невероятно мощно влияние върху целия организъм!

Лечебните свойства на меда са оценени доста от дълго време. Знаехте ли, че канелата, добавена към меда, усилва въздействието му върху тялото?

Съвременните учени потвърдиха успеваемостта на меда и канелата при доста болести.

Например, в случай че ядете сандвич с мед и канела всяка заран, ще намалите холестерола си и ще се предпазите от сърдечен удар. Медът с канела укрепва сърдечния мускул и съдовите стени.

Добре е пациентите с артрит всеки ден да пият чаша топла вода с две супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела на прахуляк. Според наблюденията на лекарите от клиниката в университета в Копенхаген, това понижава болката при 73 от 200 пациенти.

Тази напитка е потребна и при цистит, унищожава микробите в пикочния мехур.

Изследователите са открили, че две супени лъжици мед и три чаени лъжици канела на прахуляк, смесени с топла вода, понижават холестерола в кръвта с 10% в границите на два часа.

Тези, които страдат от чести настинки, би трябвало да вземат една супена лъжица мед с 1/4 лъжица канела на прахуляк на ден в продължение на три дни. Това вкусно средство ще ви помогне да излекувате кашлицата и да почистите синусите.

Медът с канела може да понижи възпалението при продължителен гастрит. Това се потвърждава от резултатите от проучванията, извършени в Индия и Япония. Добавянето на тази примес към храната понижава киселинността на стомашния сок.

Ежедневната приложимост на мед и канела на прахуляк укрепва имунната система, предотвратява възникването на анемия.

Испански академик потвърдил успеваемостта на меда с канела за предотвратяване от грипни вируси.

Изплакването на гърлото с вода от мед и канела на всеки 3 часа има лековит резултат и може да пребори възпалението.

Отдавна е прочут удобният резултат на меда с канела върху положението на кожата. Ако го употребявате всекидневно, тогава ще изглеждате доста по-млади.

Смес от мед и канела лекува акне, нанесена върху проблематичните области на кожата под формата на маска. Препоръчва се тази процедура да се прави преди лягане, в продължение на 2 седмици.

Нанесете мед и канела на прахуляк в равни елементи върху засегнатите области за лекуване на екзема, трихофития и всички типове кожни инфекции.

Ако се борите с наднормено тегло, експертите по хранене предлагат да пиете на празен корем и преди лягане чаша топла вода с мед и канела, това ще спре отлагането на мазнини в организма.

Използвайки примес от мед и канела, в идентични количества, можете да успокоите зъбобол, до момента в който се озовете в стола на зъболекаря! Следва да прилагате лечебната примес до 3 пъти дневно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР