Невероятният обрат на Тотнъм срещу Аякс класира "шпорите" на исторически

...
Невероятният обрат на Тотнъм срещу Аякс класира "шпорите" на исторически
Коментари Харесай

Невероятният път към финала: Спомняте ли си, че Тотнъм бе на косъм от отпадане в групите?

Невероятният поврат на Тотнъм против Аякс класира "шпорите " на исторически и по-скоро непредвиден от експертите край в Шампионска лига. Неочакван и изключително предвид на това, което видяхме от лондочани в първата фаза на шампионата.

Може би някои от вас са не запомнили, само че в края на 2018-а Тотнъм изглеждаше доста покрай отпадане в групите на шампионата.

Още в третия си мач отборът на Маурисио Почетино играеше за наложителна победа, която да резервира възможностите им, а оттова насетне последваха един куп късни голове, както и помощ от други тимове.

Още при жребия в Тотнъм надали са останали изключително удовлетворени. Защото той ги изпрати в група с Барселона, Интер и ПСВ Айндховен. На първо четене каталунците бяха огромният любимец, а за Тотнъм и Интер оставаше битката за второто място. И тъкмо по този начин се получи. След два кръга "шпорите " имаха единствено една точка от гостуването на ПСВ Айндховен, приключило 2:2.
Във втория мач с холандците успеха бе наложителна и пристигна с 2:1 след два късни гола на Хари Кейн.

След това на 28 ноември бе време за директния конфликт с Интер, в който всичко друго с изключение на победа значеше класиране напред за "нерадзурите ". Тимът от Милано имаше три точки повече при оставащи два кръга и държеше всичко в ръцете си. Само че голът на Кристиан Ериксен в 80-ата минута промени това.

Така преди последния кръг двата тима бяха с по 7 точки като "шпорите " имаха преимуществото на по-добрите резултати в директните конфликти. Само че отборът от Лондон гостуваше на първия Барселона, а Интер имаше привидно по-лесната задача - хазаин на играещия единствено за авторитет ПСВ.

До 73-ата минута на двата мача и Тотнъм, и Интер губеха. Тогава обаче Мауро Икарди изравни на "Джузепе Меаца ". И "нерадзурите " бяха виртуално на второ място! А познайте кой беше героят за Тотнъм тогава? Лукас Моура, несъмнено! Именно той вкара за 1:1 в 85-ата минута и в последна сметка изпрати своя тим към елиминациите.

А и в тях драмата бе цялостна. Всъщност, единственият по-спокоен конфликт бе този на осминафиналите с Борусия Дортмунд. Той приключил с общ резултат 4:0, въпреки че след 1:0 в Дортмунд, "шпорите " трепереха при започване на реванша в Лондон.

Но пък какво да кажем за четвъртфиналите и това популярно 3:4 в реванша с Манчестър Сити? За него към този момент сигурно спомените са пресни...

Мач за историята на ШЛ: Нереално шоу в Манчестър и Тотнъм на полуфинал!

И по този начин, Тотнъм можеше да отпадне още през ноември, само че в този момент е на край! Ще стигне ли и до трофея? Ще разберем на 1 юни в Мадрид.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР