Невероятната история за останките на престъпника Елмър МакКърди …Един от

...
Невероятната история за останките на престъпника Елмър МакКърди …Един от
Коментари Харесай

Невероятната история за останките на престъпника Елмър МакКърди

Невероятната история за останките на нарушителя Елмър МакКърди …Един от най-нещастните нарушители в историята, дълго време не намира покой, даже след гибелта си (HiddenTruth.site). През 1976 година, екипът на Universal Studios отива да работи в парк Пайк, ситуиран в Лонг Бийч (Long Beach), Калифорния. Те трябвало да снимат там епизод от известния научнофантастичен ефирен сериал „ The Six Million Dollar Man “.Главният воин на сериала бил мъж на име Стив Остин, който имал бионична ръка. В парка бил заснет епизод, който включвал къща с украшения в жанр Хелоуин. Тази къща била окрасена с разнообразни плашещи реквизити, като призраци, направени от бяла тъкан, мумии от папиемаше, картонени скелети и др.В един миг, един от членовете на екипа се заинтересувал от изключително реален атрибут – мъжко обесено мумифицирано тяло. Когато се доближил до тази мумия и докоснал ръката й с пръсти, изведнъж крайникът на тялото се откъснал и останал в ръката на мъжа.

 d1 - Невероятната история за останките на нарушителя Елмър МакКърди
Техникът си помислил, че очевидно това е някакъв на ниска цена и трошлив атрибут. Започнал да се чуди как да прикрепи падналата ръка още веднъж на мястото й. Но, внезапно видял, че костта и частите изсушени мускули, които се виждали, наподобяват като същински.
Бързо станало ясно, че мумифицираното тяло, което виси в примката, е същинско човешко тяло, а не картонен атрибут. Вдигнал се огромен звук към находката. Първоначално полицията, приела опцията, че някой е умъртвил мъжа и е скрил тялото му измежду реквизита в парка.Полицейският патолог прави аутопсия и открива, че това е тялото на човек, починал от огнестрелна рана в гърдите. Тялото било покрито с восък и специфична фосфорна багра, като било изцяло втвърдено. Тежало единствено 23 кг, а ушите и пръстите липсвали. Също по този начин, по тялото са открити сечения от по-ранна аутопсия и следи от балсамиране. При изследване на състава на балсамиращата течност са открити следи от арсен, които показали, че балсамирането е настъпило не по-късно от 20-те години на миналия век. В белите дробове са открити следи от туберкулоза.Последващо разследване открило, че жертвата се е казвала Елмър МакКърди. Мъжът живеел в щата Оклахома при започване на 20-ти век, ограбвайки влакове и дребни банки. Той бил хроничен пияч и в никакъв случай не оставал за дълго време на едно място.Нещастията и неуспехите преследвали МакКърди през целия му живот. Веднъж той не пресметнал дозата експлозиви и унищожил всички пари в сейфа, дружно със самия сейф. Друг път, благодарение на динамит, унищожил почти цялата постройка на банката, само че не могъл да отвори сейфа.На 4 октомври 1911 г., МакКърди и двама негови съучастници вземат решение да ограбят трен, близо до Океса. Предполагали, че във влакът ще има 400 хиляди $. Но, МакКърди объркал влаковете и нарушителите нападнали пътнически трен.

 d2 - Невероятната история за останките на нарушителя Елмър МакКърди
МакКърди събрал само 46 $ и няколко бутилки уиски от пасажерите. Разочарован от неуспеха, той се върнал в ранчото, където се криел през последните дни и се заел с любимото си развлечение – да пие уиски.На следващата сутрин, той се събудил и траял да пие, само че в един миг схванал, че ранчото е наобиколено от полиция. Настъпила къса битка и МакКърди бил убит. Когато полицията намерила тялото му, трупът към момента държал бутилка уиски в едната си ръка.Четете още: Дивите Хора Дани и опушените им племенни предциТялото на МакКърди било балсамирано и сложено в ковчег в Погребалния дом на Джоузеф Джонсън, от прилежащия град Паухуск. Тъй като умрелият не бил потърсен от никого, предприемачът решил да си направи с него „ реклама “. Той поставил табела с атрактивен надпис: „ Бандитът, който в никакъв случай не се отхвърляше! “. Скоро, тълпи от хора почнали да идват в Погребалния дом, с цел да го видят.За всеки оглед, Джонсън взимал по 5 цента. Във вестниците пишело, че е спечелил толкоз доста пари от натрупа на нарушителя, колкото в никакъв случай не е спечелил от погребения. Много от пътуващите спектакли и циркове се пробвали да изплатят натрупа от Джонсън, само че той отказал на всички.Но, след пет години, паричният поток пресушен. Дошли двама незнайни мъже, които споделили, че са роднини на МакКърди и желаят да вземат тялото му, с цел да го погребат. Джонсън нямал друг избор, с изключение на да им даде натрупа. Разбира се, те не били роднините на нарушителя, а прекупвачи, които продали тялото на МакКърди.В идващите години, трупът обиколил цялата страна, като сменял притежателите си. Малко хора към този момент си спомняли, че това в действителност не е майсторски направена мумия, а тялото на истински човек.

 d3 - Невероятната история за останките на нарушителя Елмър МакКърди
През 1933 година, трупът е закупен, с цел да се сложи като реклама във фоайето на кино, в което е предаван филм за опиатите. Към тялото бил прикован надпис, че това са останките на някогашен наркоман.След това, трупът на МакКърди попада в склада за кинореквизити в Лос Анджелис, където е употребен при снимане на филм. Включително и във кино лентата “She Freak ”, излъчен през 1967 г.В следствие, тялото се озовало в Холивудския музей на восъчните фигури, а след него в Увеселителния парк на Маунт Рашмор, където бил мощно повреден от вихър. Трупът бил евтино продаден на Увеселителния парк Пайк, където в последна сметка член на екипа на сериала “The Six Million Dollar Man ” се натъкнал на него.

 d4 - Невероятната история за останките на нарушителя Елмър МакКърди
Едва когато се изяснила цялата история, през април 1977 година, останките на нарушителя най-сетне били заровени в гробището Summit View, в Оклахома. А, с цел да не бъде откраднато тялото, гробът бил в допълнение залят с бетон.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР