Невъзможността на Новак Джокович да участва на турнири заради отказа

...
Невъзможността на Новак Джокович да участва на турнири заради отказа
Коментари Харесай

Официално: Джокович ще може да играе в САЩ


Невъзможността на Новак Джокович да взе участие на шампионати поради отхвърли да се имунизира против Covid-19 наподобява остава в предишното. Белия дом разгласи новината, която се очакваше – от 11 май неимунизирани непознати жители могат да влизат на американска земя.

Това значи, че международният №1 ще има опцията да играе на Мастърс шампионата в Синсинати, както и на US Open, откакто предходната година поради възбраната по това време не съумя да играе в Ню Йорк.

През тази година Новак пропусна Мастърсите в Индиън Уелс и Маями като повода бе, че по това време към момента имаше възбрана неимунизирани чужденци да идват в Съединени американски щати.

Сезон 2022 за сърбина бе лимитиран до много дребен брой участия поради рестриктивните мерки, които по това време имаше в доста страни по света. Разбира се, най-големият удар по него бе депортацията от Австралия, откакто бе дошъл за присъединяване си на Australian Open 2022.

Така оттук нататък 22-кратният първенец от Големия шлем ще има опцията да направи пълностоен сезон и да играе и на трите оставащи шампионати от Шлема, на които да опита да изпревари Рафаел Надал по брой титли от „ мейджърите “. Към момента и двамата имат по 22.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР