Невъзможността да кърмите, може да бъде много стресираща. Особено, когато

...
Невъзможността да кърмите, може да бъде много стресираща. Особено, когато
Коментари Харесай

Защо някои жени не успяват да кърмят

Невъзможността да кърмите, може да бъде доста стресираща. Особено, когато сте станала майка за първи път. Чувствате се непълноценна, изпитвате и голяма виновност към бебето. Да не приказваме за кърмещите майки, които мълчешком стартират да ви сочат с пръст.

Причините да се случи това са разнообразни – както психически, по този начин и чисто физиологични. И не трябва да се самобичувате, в случай че за жалост не успявате да нахраните по този метод бебето си.

Кърменето не е елементарно и инстинктивно за всички

Има майки, които в действителност изпитват непреодолими компликации. Това, което е значимо да знаете и с което би трябвало да започнете, е, че всички дами могат да кърмят, стига да желаят, даже и след прекаран рак на гърдата.

Истинските проблеми идват от самата майка. Ако вие не сте изцяло сигурни в избора си, в случай че се чувствате неловко, скована или сте под мощен стрес, естествената лактация може да се наруши и даже да спре.

Друг проблем може да бъде, в случай че бебето не е било сложено на гърдата незабавно, още през първите часове от своя живот. Именно сученето, упражнявано от бебето върху гърдата, провокира кърменето. Анатомични недостатъци като „ заешка уста “ или пролука на устната също могат да предотвратят този вид хранене. В случай на усложнение дамите могат да се съветват с акушерка, педиатър или експерт по кърмене.

Какви аргументи може да има още

В основата на компликациите постоянно стои елементарен проблем, обвързван с позиционирането на бебето: прекомерно ниско, прекомерно високо, обгръща единствено върха на гърдата, не отваря добре устата си. Майките би трябвало да бъдат на практика ориентирани и подготвени, само че също по този начин и подкрепяни, с цел да може кърменето да се случи.

Те не би трябвало да се усещат отговорни, поради усложнението, и на първо място би трябвало да имат свободата да избират. Трябва да се знае обаче, че е нужно самообладание и неизменност. Само тогава може да има триумф. И колкото по-често се слага бебето на гърдата, толкоз повече се подтиква увеличението на млякото. А за тези, които считат, че бебето им не получава задоволително мляко, може просто да усилят приема си на вода – това също оказва помощ на кърменето.

Пазете се и от другата прекаленост: остатъкът от мляко може да аргументи мъчително запушване на гърдите, тресчица или даже инфекциозен развой. В този случай е целесъобразно да се консултирате с доктор.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР