Невъздържаното поведение на световния номер 3 в тениса Александър Зверев

...
Невъздържаното поведение на световния номер 3 в тениса Александър Зверев
Коментари Харесай

Зверев е в пробация след ударите по стола на съдията в Акапулко


Невъздържаното държание на международния номер 3 в тениса Александър Зверев му донесе... пробация. Представителят на Германия беше отхвърлен от шампионата в Акапулко, откакто в края на мач на двойки си разреши да избухне и да удари стола на съдията с ракета.

От Асоциацията на професионалните тенисисти незабавно започнаха следствие по случая. То беше предоставено на българина Миро Братоев - вицепрезидент на дисциплинарната комисия. Той дефинира, че държанието на Зверев е " заплашително ".

Снимка: Getty Images


Той би трябвало да бъде осъден по точката от правилника за " словесна или физическа корист с длъжностно лице, противник, фен или друго лице, до момента в който е на корта или отвън него ". Германецът би трябвало да бъде изваден от шампионати за 8 седмици и санкциониран с 25 000 $.

От АТР обаче избраха да го слагат в интервал на пробация до 22 февруари 2023 година Това значи, че, в случай че дотогава направи още едно сходно нарушаване на разпоредбите, тежката глоба ще влезе в действие.

Снимка: Reuters


Зверев е първенец от последните олимпийски игри - тези в Токио, провели се през 2021 година

Неговото име беше забъркано неотдавна и в скандал отвън корта. Бившата му другарка роди щерка от него, а по-предишната го упрекна в домашно принуждение. Самият Зверев отговори, че приема детето и ще се грижи за него.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР