Неутрализирана е престъпна група българи за телефонни измами, действала и

...
Неутрализирана е престъпна група българи за телефонни измами, действала и
Коментари Харесай

Стана ясно кои са нашите ало барони, задържани при спецакция в Букурещ

Неутрализирана е незаконна група българи за телефонни измами, работила и от територията на друга страна - Румъния, написа Glas.bg.

В северната ни съседка е арестувана групата на Димитър под прякор Бамзе, от Павликени. Още преди 3 години групата на Бамзе в Букурещ влезе в полезрението на медиите след следствие.

Той дружно с Петър, прочут като Пепи Каратиста от Левски, са главните въртачи.

С тях е арестуван и Димитър Паскалев също от Павликени - асистент въртач. В хотела в Букурещ е задържан и още един мъж - помощник, който им купувал храна и сим карти. В България - в Левски и Павликени, са арестувани още двама от групата, които са мулета.





"Задържани са шест лица, които имат съпричастност към групата. Едното от лицата е ръководителят на незаконната група.

Групата е била основана при започване на 2019 година и е работила до наши дни.

Интересното в тази ситуация е, че мулетата са пренасяли парите от България до Румъния и след това още веднъж са ги прибирали в България, като по този метод са желали да пресечен връзката на парите с България, както и да бъдем затруднени при следствието.

Групата е съумяла да отнеме над 156 000 лева, като всички жертви са от България и са избирани на инцидентен прионцип. Групата е десйвтала от Румъния и с румънски мобилни карти, като ръкловодителят е имал доста огромна роля.

Той е български жител, не е престъпно проявен и не е осъждан. Трима от групата са арестувани в Румъния, а три от мулетата са арестувани в България Тези закононарушения са с извънредно висока степен на заплаха и ние ще желаяме задържане под стража за всичките шестима участници ", заяви на брифинг прокурор Валентина Маджарова, и.ф административен началник на Специализираната прокуратура, във връзка интернационална полицейска интервенция под управлението на Спецпрокуратурата.

"Съвсем умерено мога да заявя, че участниците в тази група са с специалност лъжец. Те карат скъпи коли и живеят в първокласни жилища и парцели. Всички органи на страната ще бъдат впрегнати в този случай. Ще се ревизират приходите им и дали техните парцели са издигнати по всички правила ", закани се прокурор Маджарова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР