Неустойката за качеството на изпълнението на ремонта, която налагаме, е

...
Неустойката за качеството на изпълнението на ремонта, която налагаме, е
Коментари Харесай

Некачествено поставената настилка по "Граф Игнатиев" няма да бъде поправена

Неустойката за качеството на осъществяването на ремонта, която постановяваме, е за 109 хиляди лв. ", разгласи кметът Йорданка Фандъкова. Глобата е за установени недостатъци от комисията, приела през вчерашния ден целия обект – ул. " Граф Игнатиев ", площадите " Славейков " и " Гарибалди " и ул. Солунска ". Санкции за просрочване не се постановат, въпреки срокът да беше 300 дни по контракт, само че се удължи с още 86 дни, поради " температури под 5 градуса през зимата ", както изясни надзорникът на ремонта инж. Тодор Тодоров.

Неустойките са за " не добре изпълнени действия на общо 15 дка ", обясни Фандъкова, като добави, че площта на ремонта на Зона 2 е общо 40 дка. Дефектите по тези 15 дка настилка няма да бъдат отстранени, тъй като не пречели на употребата, съгласно шефа на " Транспортна инфраструктура " на Столичната община инж. Даниел Евлогиев.

 Пътеката за незрящи, която води към стена на площад
© Юлия Лазарова

Пътеката за незрящи, която води към стена на площад " Гарибалди ", ще бъде поправена в допълнение, даде обещание кметът Фандъкова.

Пътеката за незрящи, която свършва в стената на банкрутиралата КТБ на площад " Гарибалди ", ще бъде поправена, даде обещание Фандъкова. " Допитахме се до Съюза на слепите и след тяхната констатация поискахме фирмата-изпълнител да оправи пътеката, само че това не е изпълнено. Затова съм поискала от проектанта в допълнение да поправя пътеката за незрящи ", сподели кметът.

Ограничителите " перки " на трамвайното трасе също ще се подменят в допълнение. Тепърва са поръчани да бъдат създадени новите чугунени колчета и когато са подготвени, " ще се инсталират гратис ", повтори Фандъкова. Тя подсети, че фирмата-изпълнител " Джи Пи груп " е оставила депозит от 603 хиляди лв. като гаранция при започване на ремонта. Половината от тази сума ще остане по време на 8-годишния гаранционен период и с нея ще се оправят новопоявили се недостатъци.

Тепърва ще се конструира книжният пазар на площад " Славейков " съгласно новата класификация на пейките, които съставляват детайли от архитектурни композиции. На половината от тях ще бъдат сложени дървени скари, с цел да станат за сядане.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (84)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР