Неустоимата комбинация от ром, лайм и мента се е превърнала

...
Неустоимата комбинация от ром, лайм и мента се е превърнала
Коментари Харесай

Петъчни коктейли: Ако обичате мохито, пробвайте и тези!

Неустоимата композиция от ром, лайм и мента се е трансформирала в неразделна част от горещите летни вечери, а в Съединени американски щати даже имат “Национален ден на мохитото! ”

Ние пък нямаме потребност нито от празник, нито от специфичен мотив, с цел да се насладим на освежаващата напитка, само че през днешния ден ви представяме няколко по-нетрадиционни нейни вариации.

Грейпфрут мохито

 mht (5)

Най-важната съставна част тук, несъмнено, е грейпфрутът, който ще придаде спомагателна прохлада на класическата рецепта.

Какво ви би трябвало?

8-9 листенца свежа мента
60 мл ром
60 мл свеж сок от грейпфрут
малко сок от лайм
лед
сода
парче грейпфрут за декорация

Как да го приготвите?

Поставете листенцата мента на дъното на висока часа и ги смачкайте леко. Налейте рома, сока от грейпфрут, сока от лайм и поставете в чашата и леда. Изчакайте малко, с цел да може да се поизстуди, а по-късно долейте с малко сода. Накрая украсете с няколко листа мента и парче грейпфрут.

Мохито с боровинки и босилек

 mht (4)

Ментата е задоволително свежа съставна част, само че замяната й с босилек ще придаде на напитката ви непредвиден, само че прелестен мирис и присъщ усет.

Какво ви би трябвало?

1 с.л. захар
половин лайм, разрязан на две части
3-4 боровинки, плюс още няколко, за свършек
6-7 листа свеж босилек, плюс още, за украсата
50 мл бял ром
1 купичка натрошен лед
60 мл сода

Как да го приготвите?

В коктейлна чаша поставете парченцата лайм, боровинките и захарта, а по-късно леко намачкайте всичко. Добавете босилека и още веднъж леко намачкайте, с цел да може листата да пуснат аромата си. Добавете рома и разбъркайте. Добавете натрошения лед, разбъркайте още веднъж и долейте чашата със сода. Завършете с босилека, боровинките и в случай че би трябвало още лед.

Ананасово мохито

 mht (3)

Тропическият плод е по едно и също време леко кисел и сладостен, правейки коктейла ви още по-апетитен!

Какво ви би трябвало?

½ купичка нарязан на ситно ананас
10 листенца мента
2 с.л. захар
120 мл бял ром
сокът от един лайм
сода
части ананас и листа мента, за декорация

Как да го приготвите?

Поставете частите ананас, листата от мента и захарта в шейкър, където ги намачкайте с дървена лъжица. Добавете рома, сока от лайм и лед. Разтърсете, а по-късно разпределете наличието на шейкъра в две чаши, в които авансово сте сложили лед. Добавете сода и най-после завършете с парче ананас и няколко листа от мента.

Мохито с краставица

 mht (2)

Ключовият детайл тук в действителност не е краставицата, а комбинацията от джин и тоник, което прави този коктейл хибрид сред двете най-предпочитани питиета на лятото.

Какво ви би трябвало?

50 мл джин
4-5 резенчета краставица
¼ лайм, нарязан
120 мл тоник
6 листа мента
1 с.л. захар (по желание)

Как да го приготвите?

Поставете ментата, лайма, джина, захарта в шейкър и намачкайте. Добавете частите краставица и разтръскайте. Изсипете в коктейлна чаша, прибавете лед и долейте с тоник. Разбъркайте и изчакайте няколко минути, с цел да се изстуди и да се смесят усетите на съставките.

Насладете се!

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР