Неудобните токове, наднорменото тегло, неправилно подбраните обувки и дори извивката

...
Неудобните токове, наднорменото тегло, неправилно подбраните обувки и дори извивката
Коментари Харесай

7 средства за безболезнено отстраняване на мазолите

Неудобните токове, наднорменото тегло, погрешно подбраните обувки и даже извивката на гръбначния дирек са аргументите за появяването на неприятни мазоли по краката. Те обаче въобще няма да са проблем. Достатъчно е да отделите малко време за грижа у дома и кожата ви ще стане кадифена и нежна.

Средствата, които предлагаме, оказват помощ даже и в най-пренебрегваните случаи: когато наподобява, че грозната кожа ще остане вечно. Но колкото по-рано се занимавате с лекуването, толкоз по-добре, тъй като старите мазоли са по-трудни за унищожаване.

Проверете рафтовете в кухнята и в килера: всичко, от което се нуждаете, евентуално е към този момент в къщата!

Преди да отстраните сухите мазоли, използвайте пемза или специфичен пилинг. Това ще увеличи успеваемостта на естественото средство за отбрана.

Как да премахнете мазол

Чесън
Чесън омекотява кожата, убива бактерии и гъбички, тъй като съдържа натурален антисептик! Стиснете 3-4 скилидки чесън, разбъркайте ги с 1 супена лъжица зехтин и поставете върху мазола. Най-добре е да извършите това за цялата нощ в продължение на 7-10 дни. След нанасяне на пастата от чесън, компактно превържете проблематичното място.

Лук
Скраб с свеж лук или сок от лук. Нправете превръзка крайници. След 10 дни с такава дневна процедура мазолът ще бъде доста елементарен да се в профил - грубата кожа ще стане по-тънка и еластична.

Оцет
Накиснете в оцет памучен тампон и го прикрепете към зоната на болната кожа. Над горната част се слага лейкопласт. След 3 часа можете да повторите процедурата. Оцетът служи за стерилизация на кожата на краката, има противогъбично деяние и оказва помощ за бързо разчистване на мазоли. Ако слинът не е прекомерно пълен, оцет се оправят с него в продължение на няколко дни!

Лимон + аспирин
6 таблетки аспирин с малко лимонен сок. Приложете тази примес на мазолите, увийте крайници с фолио или го увийте в елементарен найлонов плик. Нанесете парещ компрес или марля, навлажнена в гореща вода. Достатъчни са 15 минути за дейно излагане. Отстранете компреса, измийте пастата, разтрийте мазола с пемза. Малките мазоли се отстраняват от пръв път! За по-големите е нужно процедурата да се повтори. Можете да правите тази операция всеки ден, до момента в който изгубване грубата кожа.

Рициново масло
Разтривайте мазола с рициново масло заран и вечер, той ще изчезне след две седмици. Рициновото масло е прелестно превантивно средство, което се употребява и с цел да се предотврати появяването на нови мазоли.

Лайка
За да смекчите твърдата кожа, да отпуснете краката и да облекчите болката в повредените места, предлагаме да извършите баня с запарка от лайка. Пригответе гореща инфузия от 4 супени лъжици сушена лайка и един литър вода. Топлата баня за 30 минути ще направи същинско знамение с краката ви, кожата ще стане видимо нежна. Ако не станете прекомерно мързеливи и правете тоза трик всяка вечер, няма да имате мазоли.

Доматът
Кашица от домати също оказва помощ за омекотяване на кожата и последователно отстранява мазолите. Поставете домат на втвърдената област и я обвийте с фолио или найлон. Отгоре можете да приложите парещ компрес, само че може и без него. След един час измийте доматената маска и разтрийте кожата с пемза.

Удобните обувки и навременната грижа за краката ще ви оказват помощ да предотвратите появяването на мазоли. След всяка операция на кожата постоянно прилагайте омекотяващ крем на краката. Но най-хубавото от всичко, несъмнено, е елементарният крем!

Мажете краката си с доста крем, дано се всмуква съвсем изцяло. След това обуйте чорапи на краката и заспивайте. Ще се изненадате какъв брой нежна ще бъде кожата, в случай че го извършите единствено за 2 седмици!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР