Нетната печалба на един от най-големите в света търговци на

...
Нетната печалба на един от най-големите в света търговци на
Коментари Харесай

Световен моден бранд, популярен и у нас, със спад на печалбата след напускането на Русия

Нетната облага на един от най-големите в света търговци на облекла Hennes & Mauritz (H&M), за първите 9 месеца на финансовата 2021-2022 година, завършила на 31 август, (т.е. за интервала септември 2021 г.-май 2022 г.) понижава доста - с 31% в съпоставяне със същия интервал на предходната година и възлиза на 4,43 милиарда шведски крони (около 387 милиона долара), се споделя в известие на компанията, представено от Прайм.

Разпределена на акция, чистата облага на H&M за посочения интервал е по 2,68 крони ($0,23), при 3,86 крони ($0,34) през същия интервал година по-рано. Приходите на компанията в същото време са нарастнали с 13% до 161,12 милиарда крони (14,1 милиарда долара).

Само през третото тримесечие на финансовата година (март-май 2022 г.), чистата облага на H&M се е сринала на годишна база 8,8 пъти до 531 милиона крони (46,4 милиона долара). Разпределена на една акция, облагата за посоченото тримесечие е 0,32 крони (0,03 долара), при 2,83 крони (0,25 долара) година по-рано. Приходите за тримесечието на годишна база леко са се нараснали - с 3,4% до 57,45 милиарда крони (5 милиарда долара).

Според финансовите доклади на компанията, разноските на H&M по отношение на напускането на съветския пазар възлизат на 184 милиона $. " Еднократните разноски от 2,1 милиарда шведски крони, свързани с напускането на Русия, повлияха на резултатите за третото тримесечие на финансовата година ", се споделя в изказването на H&M.

От компанията акцентират, че заради отслабването на курса на кроната по отношение на рублата, сумата е малко по-висока от авансово плануваната.

В началото на март H&M разгласи желанието си за прекъсване на продажбите в Русия, а през юли компанията реши да напусне съветския пазар и да продаде бизнеса си в страната.

H&M е учредена през 1947 година в Швеция. Компанията създава и продава дрехи. Освен H&M, развива и марките COS, Monki, Weekday и други
 H&M навлиза в Северна Македония и Косово
H&M навлиза в Северна Македония и Косово

Продажбите на шведския колос бележат ръст
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР