Неслучайно законодателят е избрал да се гласува с хартия. Машинното

...
Неслучайно законодателят е избрал да се гласува с хартия. Машинното
Коментари Харесай

Росица Кирова : Хартиената бюлетина дава равни права на българските граждани

Неслучайно законодателят е избрал да се гласоподава с хартия. Машинното гласоподаване основава опция за усложнение на избрана група жители. Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Росица Кирова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Тя цитира данни от изследване, съгласно което едвам 29% е цифровата просветеност на популацията в България. „ Не би трябвало да задължаваме хората да гласоподават единствено с машини, това отблъсква гласоподавателите “, акцентира тя.

„ Хартиената бюлетина дава равни права на българските жители, които желаят да упражнят правото си на глас “, сподели Кирова.

Според нея множеството от партиите ще усилят резултата си въз основата на по-високата изборна интензивност.

„ Не съм съгласна с аргумента, че хартиената бюлетина дава опция за платен избор. Няма по какъв начин да има машинен избор, който е недействителен, тъй като подобен е логаритъмът. За да оспориш вота би трябвало да имаш неоспорими доказателства и достъп до кода. Това в допълнение би подронило доверието на гласоподавателите, а ние сме виновни политици и не бихме го позволили. Демокрацията е развой, при който ние усилваме правата на жителите, а не ги свиваме “, посочи депутатът от ГЕРБ-СДС.

„ Как се организира вотът и дали ще е почтен зависи от всички участници в процеса “, сподели още Росица Кирова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР