Неслучайно тъмната мрежа не е достъпна за всеки интернет потребител.

...
Неслучайно тъмната мрежа не е достъпна за всеки интернет потребител.
Коментари Харесай

Даркнет - там всичко е анонимно, кодирано и супер секретно

Неслучайно тъмната мрежа не е налична за всеки интернет консуматор. Всичко нелегално, което вашата фикция може да си показа, може да бъде намерено в даркнет. Това е центърът на всичко неприятно.

От продажба на хора, органи, търговия с опиати, пране на пари, пиратски софтуер- няма нищо, което да не може да бъде открито тук. Хакери споделят в тъмната мрежа информация за кредитни карти, банкови данни и персонална информация за хората. Всичко това може да бъде открито за броени секунди.

Всичко в даркнет е анонимно, кодирано и супер секретно. Трудно е да си представим, че някой от злосторниците в мрежата могат да бъдат разкрити.

Това е история за това по какъв начин бе оголен и изпратен за дълго зад решетките притежателят на един от най-популярните уеб сайтове в тъмната мрежа, наречен Silk Road  („ Пътят на коприната ” в дословен превод от британски език).

Кратка биография

Рос Уилям Улбрихт е роден на 27 март 1984 година. Израства покрай Остин, Тексас. Учи физика в тексаския университет в Далас и по-късно в Пенсилванския държавен университет. Там той следва магистърска стратегия по материалознание. По това време Улбрихт демонстрира мощен интерес към либертарианските възгледи на икономическата доктрина. Той е покровител на политическия мъдрец Лудвиг декор Мизес.

Who is Ross Ulbricht?

A man who believed in Free Markets, a gentle man with a big heart and even bigger ideas.

Read more here:
— Martha Bueno (@BuenoForMiami)
През 2009 година Улбрихт се завръща в Остин и се пробва да стане бизнесмен, само че без триумф. Той сменя няколко работни места. Опитва да създаде видео игри. Основава компания за продажба на книги онлайн. По това време Улбрихт стартира да развива концепцията за основаване на онлайн пазар, използващ Tor криптиране и биткойни за разплащане. Приемайки криптовалута, Улбрихт има вяра, че неговият пазар може да обезпечи анонимност и да избегне държавен надзор. Той предава потребителската информация през необятна мрежа от процедури за криптиране като дейно прикрива самоличността и местоположението на участниците в мрежата, до момента в който биткойнът предлага децентрализирана и анонимна платформа за транзакции. Тази ранна концепция в последна сметка ще се развие в бъдещия сайт Silk Road.

Основаването на „ Пътя на коприната ”

Сайтът Silk Road е учреден през 2011 година Рос Ублрихт употребява псевдонима „ Страховитият корсар Робъртс ”, въодушевен от хитовия филм от 1987 година „ Принцесата младоженка ”. По това време той си показва „ Пътя на коприната ” като средство за „ унищожаване на потреблението на насила и експанзия измежду човечеството ”, твърди страницата на Улбрихт в LinkedIn.

Рос твърди, че „ основава икономическа симулация, с цел да даде на хората опит от първа ръка какво би било да живееш в свят без систематична приложимост на мощ ”.

Silk Road става известен за извънредно малко време с помощта на медиите, които обстойно описват истории от уеб страницата. Съвсем естествено, интерес демонстрират и органите на реда. Започва търсене на притежателя и опити уеб сайтът да бъде затворен.

Сайтът Silk Road се трансформира в един от най-хубавите черни пазари по това време за опиати и нелегално оръжие.

Разкриват пирата по публикация за работа

Сайтът Daily Dot съобщава през 2013 година, че австралийски наркодилър е задържан и той става първият, наказан за закононарушения, директно свързани със Silk Road.

He Created The Dark Web’s Amazon Of Illegal Goods: Ross Ulbricht’s Silk Road via
— Mile Higher Podcast (@MileHigherPod)
През това време ФБР работи интензивно, с цел да открие кой стои зад „ Пътя на коприната ”. Рос Уилям Улбрихт се трансформира в фикс идея за ФБР с течение на времето. На 27 януари данъчен сътрудник открива обява за уеб страницата в онлайн конгрес.

Осем месеца по-късно сътрудникът открива, че същият консуматор, който е създател на обявата, е разгласил публикация за работа. Заинтересованите от предлагането му са помолени да изпратят своя автобиография на имейл акаунт, регистриран на името на Улбрихт.

Проследени са голям брой мрежови записи, които съумяват да уличат точно Рос Улбрихт като обвинен. Разкрито е, че уеб сайтът е генерирал над 1,2 милиарда $ продажби и 80 милиона $ комисионни. На 3 ноември 2020 година проверяващите изземват цифрова валута на стойност над 1 милиарда $, обвързвана с този случай, написа сайтът fbi.gov.

В последна сметка ФБР събира задоволително доказателства против Рос Улбрихт за това, че е притежател на даркнет уеб сайтът. Той е задържан на 2 октомври 2013 година в библиотека в Сан Франциско, написа сайтът Investopedia.

Суровата присъда на Улбрихт

След ареста на „ Страховития корсар Робъртс ” стартира шумно дело. Само две години по-късно федерален съд в Манхатън го признава за отговорен по седем обвинявания, в това число за пране на пари, хакерство, трафик на опиати и проведена незаконна група.

2/
Ross Ulbricht is a Bitcoiner.
He is currently serving a double life sentence with no parole in Tucson for creating the silk road, a darknet marketplace, from 2011 until his arrest in 2013. He was convicted in 2015 and has had unsuccessful appeals up to the US Supreme Court.
— Coinbits | DCA into bitcoin (@CoinbitsApp)
Наказанието е извънредно сурово. Осъден е на две поредни доживотни присъди и 40 години в допълнение.

Освен обвиняванията за ръководенето на противозаконния уебсайт, Улбрихт застава пред съда в Балтимор поради съмнение, че забъркан в поръчково ликвидиране. Според прокуратурата той е спечелил по този начин 7 300 000 $. Тези обвинявания в последна сметка са свалени през 2018 година.

През 2016 година Рос Улбрихт апелира доживотните си санкции, защото ги счита за несправедливи. Искането му е отхвърлено. Последват още опити през 2017 година и 2018 година Всички те са несполучливи. В края на 2020 година медиите в Съединени американски щати оповестяват, че президентът Доналд Тръмп обмисля да смекчи присъдата му, само че по този начин и не го прави. 130 затворници тогава провеждат подписка, в която подсигуряват за характера му и молят той да бъде опрощение.

Към сегашния миг Рос продължава да излежава своята присъда към този момент 10 години.

Поддръжниците на Рос Улбрихт се засилват незабавно след задържането му. Започва подписка за освобождението му. Дори е направен уебсайт: freeross.com, в който неговите близки и другари постоянно разгласяват информация за всекидневието му зад решетките.

From " On this day in 2011, Ross Ulbricht launched the Silk Road anonymous marketplace, where all payments used bitcoin. "
— Cry Havok (@Havok_Mining)
„ Рос Улбрихт е наказан да почине в пандиза за основаването на неизвестен уебсайт за електронна търговия, Silk Road “. Предприемач, разпален по свободните пазари и неприкосновеността на персоналния живот, той е на 26 години, когато основава уеб страницата. Той в никакъв случай не е бил преследван за причиняване на щета или телесна щета и нито една жертва не е била посочена в процеса. Потребителите на „ Silk Road “ избраха да обменят разнообразни артикули, както законни, по този начин и противозаконни, в това число наркотици (най-често дребни количества канабис). Рос не беше наказан за продажба на опиати или противозаконни артикули, само че беше държан виновен за това, което други продаваха на уеб страницата ”, гласи уводът към уеб страницата.

Най-внушителното на този уебсайт е, че събира дарения, с които се оказва помощ на други пандизчии да се срещат със своите близки. Средствата, които са събрани към този миг, са 545 000 $.

„ Виждам късмет да направя смяна... Моето лично бъдеще може да наподобява тъмно, само че въпреки всичко мога да направя нещо, с което да изцелявам вредите, които виждам на всички места към себе си ”, написа Рос Улбрихт.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР