Несигурното поведение е токсично и може да обърка живота ни.

...
Несигурното поведение е токсично и може да обърка живота ни.
Коментари Харесай

8 знака, които крещят „Неуверен съм в себе си!“

Несигурното държание е токсично и може да обърка живота ни. Ако сте малко по-наблюдателни, ще забележите знаците в държанието ви, които демонстрират, че ви липсва убеденост.
Ето някои от тях:

1. Прекалено положителни сте
 Как височината и общественият ни статус дефинират себевъзприятието ни Как височината и общественият ни статус дефинират себевъзприятието ни
Хората, неуверени в себе си и неудовлетворени от общественото си състояние, се усещат безусловно по-потиснати от околния свят. Това устан...
Макар да е ужасно да сте положителни, от време на време хората скриват прочувствената си неустановеност зад усмивките. Хората постоянно ги употребяват, с цел да отвлекат вниманието от неприятностите. Например, обаждате се на другар, който е имал тежък ден. Ако той е убеден в себе си, ще ви каже искрено за неприятностите си. Ако не е, ще акцентира на приятните неща, които са се случили, с цел да отклони вниманието от същинските проблеми.
2. Винаги очаквате съвършени резултати
Перфекционизмът може да е резултат от ниско самочувствие. Човек, който в никакъв случай не е задоволен от себе си, не може да одобри резултатите, които реализира и се концентрира във всяка нова задача, която да извърши напълно.
Хора с ниска убеденост се ядосват, в случай че стаята не е идеално почистена и гостите няма да се усещат удобно.
3. Не приемате противоположна връзка
Ако сте несигурни в себе си, когато някой разяснява работата ви, приемате това доста персонално, а не като оценка по какъв начин се справяте със дилемите. Като резултат от това, мъчно приемате противоположна връзка. Следващия път, когато правят оценка работата ви, фокусирайте се върху информацията, която получавате и по какъв начин може да я подобрите. И помнете, това не е персонално отношение към вас, а единствено към работата ви.
 12 навика, с които уверените хора изпъкват 12 навика, с които уверените хора изпъкват
Постигането на същинска убеденост, в контраст на непокритото самочувствие, си има своите трикове. Наистина уверените хора имат по...
4. За вас е значимо да споделяте достиженията си
Със обществените медии е елементарно да споделите достиженията в живота си. Ако прекалявате с хвалбите, може би търсите утвърждение и приемане и това е изключително значимо за вас. Нормално е да споделяте приятни моменти с другите, само че самоувереността ви не би трябвало да зависи от тяхното самопризнание.
5. Не може да казвате „ не “
Когато някой желае услуга от вас, незабавно се съгласявате. Гледате котката на съседите, когато са на отмора, поправяте компютър или електроуреди на близки, без значение какъв брой сте изтощени след работа. Страхотно е да помагате, само че в случай че другите ви употребяват, би трябвало да започнете да казвате „ не “. Това ще накара хората да ви почитат и ще увеличи личната ви самонадеяност.
6. Имате потребност от утвърждението на другите
 Жените са най-неуверени на междинна възраст Жените са най-неуверени на междинна възраст
След дълго проучване английските учени са стигнали до заключението, че дамите на междинна възраст са най-неуверени във външния си тип, с...
Притеснявате се дали вършиме всичко както би трябвало и непрекъснато търсите мнението на другите, тяхното утвърждение и поддръжка. Понякога това успокоява подозренията ви, само че, в случай че се случва постоянно, това е сигнал, че нямате убеденост в себе си. Ако си купите нови облекла и незабавно споделяте фотография, с цел да попитате другите по какъв начин изглеждате с тях, очевидно не сте сигурни в себе си.
7. Склонни сте към пагубно мислене
Всички имаме другари, които непрекъснато се тревожат и виждат най-лошия сюжет във всяка обстановка. Ако сътрудникът им закъснее 30 минути от работа, незабавно си мислят, че им изневерява или е претърпял случай. Катастрофалното мислене е доста токсично и би трябвало да се управлява. Започнете да мислите положително, по какъв начин нещата ще се развият по най-хубавия метод.
8. Обвинявате другите
Да си сериозен е значимо, само че от време на време използваме рецензията към другите, с цел да се почувстваме по-добре. Не бъдете сериозни към хора, които на се го заслужили. Те ще стартират да се усещат отговорни, а това ще ускори казуса с неувереността ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР