Нещата могат да се променят, ако гангстерската политика остане назад,

...
Нещата могат да се променят, ако гангстерската политика остане назад,
Коментари Харесай

Ицо Хазарта: Подкупи и компромати дърпат конците в политиката

" Нещата могат да се трансформират, в случай че гангстерската политика остане обратно ", сподели в изявление за " Дарик радио " някогашният депутат и още веднъж претендент за народен представител от " Продължаваме промяната " Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта.

Той уточни, че мафията не е допустима без политиците и те са главната причина да я има. " Престъпното крадене на пари не може без политиците ", уточни Петров. Той обаче означи, че за доста политици властта е игра на Господ. " Парите са голяма мощ, компроматите също ", сподели Ицо Хазарта в отговор на въпроса, какво дърпа конците на политиците.

Времето в Народното събрание минава в лаладжийство

В началото на изявлението той означи, че най-вече го безпокои ниският коефициент на потребно деяние на Народното събрание. Според Петров една голямата част от времето в Народното събрание минава в " лаладжийство ". Типичен образец били изявленията при приемането на законопроекти. " В 90% от времето те нямат нищо общо със закона, който предлагаш и знаеш, че няма да се одобри. Едва ли някой има вяра, че с това, което каже, ще промени мнение на съперника. Но това е една игра, за която са ни приучили, че е същинската политика ", не скри разочарованието си певецът-депутат.

Петров сподели че преди да влезе в политиката е мислил, че в Народното събрание е събран елита на обществото, хора които са заслужили позицията си на народен представител със познания и умения. Видял нещата от вътрешната страна обаче счита, че множеството от народните представители не са за там.

В политиката можеш да постигнеш вероятното, а не мечтаното

Христо Петров въпреки всичко уточни, че в Народното събрание е имало престижи в съвсем всички парламентарни групи, само че те е трябвало да бъдат повече. " Може да има промени и те да не се случват постепенно и мъчно. Но просто би трябвало да има една сериозна маса от хора ", добави той. Ицо Хазарта акцентира, че хората би трябвало да схванат, че в политиката можеш да постигнеш вероятното, а не мечтаното. За него огромният проблем на " Продължаваме промяната " е бил, че те са имали 67 от 240 депутата, а всички от други групи, подготвени да дадат поддръжка, са желали нещо в подмяна.

Лъжата се утвърди като инструмент за реализиране на задачите

" Трудно е да се каже, че има една категория хора, които лъжат. Аз виждам този инструмент - лъжата - като нещо, което се утвърждава като обикновено във всички прослойки и всички категории хора. Те намират това за най-сигурния метод да си реализиран задачите, а при някои се трансформира в защитна реакция, тъй като има доста какво да скрият ", сподели някогашният народен представител в отговор на въпрос. Според него бедните хора са доста дълго лъгани и употребявани, което ги кара да жадуват за правдивост. " Има хора, които да я опаковат в подобаваща опаковка и я продават в този облик, с цел да оправят живота си, и след това идват идващите. Проблемът е, че нормално бедните са не прекомерно образовани и помнят малко ", сподели още Ицо Хазарта.
ТЕМА преди 4 часа 2305 преди 5 часа 1137 преди 6 часа 1909
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР