Несебърският бос Димитър Желязков – Митьо Очите скоро ще се

...
Несебърският бос Димитър Желязков – Митьо Очите скоро ще се
Коментари Харесай

Работодателят на Очите: Като полицай съм го профилактирал, наех го заради връзките му

Несебърският необут Димитър Желязков – Митьо Очите скоро ще се раздели с позицията си на съветник на охранителната компания „ Аркус-Сигурност”. Това стана ясно от думите на неговия шеф – съдружникът и шеф в компанията Иван Владимиров.

„ В момента тече процедура по неговото освобождение. Тъй като има немалка степен неработоспособност, беше належащо да създадем консултация с Инспекцията по труда по какъв начин да го освободим, с цел да си резервира правата”, изясни той.

При ареста си в Турция Димитър Желязков бил в отпуска. Началникът му търсил ли го е след оповестяването му за интернационално търсене? „ И какво да му кажа – да си пристигна ли?”, запита Иван Владимиров, като добави, че и полицията не го е търсила по случая.
Бенчо Бенчев към този момент е упрекнат за персонално укривателство на Митьо Очите Той има тридневен период, в който да си наеме юрист и да се яви пред следователя, с цел да си получи обвиняването
В ефира на bTV някогашният шеф на районни ръководства и на Криминалната полиция в морския град на няколко пъти акцентира, че той е началник на Очите, а не противоположното. Наложи му се да направи това конкретизиране поради показания на Желязков пред спецсъда от май, когато (преди юристът му да го посъветва да се поправи) същият декларира за Владимиров: „ Аз го взех от друга фирма”.
Снимка: bTV
Той не знае убитият при мелето в Слънчев бряг охранител и притежател на 40% дял в „ Аркус” да е бил персонален гард на Желязков. Не разяснява и събитията към решението на околните да се откажат от акциите безплатно.

Защо обаче и охранителите от „ Аркус” назовават Димитър Желязков „ Шефе” (отново от показания от спецсъда)? „ Може би изпитват прочут почит от биографията му”, отговори Владимиров.

Той също е осведомен с някои събития от живота на несебърския необут. Познава го „ несъмнено от повече от 20 години, както познавам голяма част от лицата, представлявали действен интерес за полицията навремето”. Владимиров посочи, че е работил с него „ в обстановки на профилактични мероприятия и следствия, касаещи закононарушения, осъществявани от други лица”.

Защо обаче човек с такава биография стартира работа при някогашен служител на реда? Според Владимиров няма проблем: „ Каква е пречката, откакто си е изтърпял наказванията и дава отговор на изискванията, да бъде взет на работа? Нашата цел е комерсиална, да използваме за нашата активност това, което може да даде той”.

Владимиров не пожела да разяснява какви са контактите на Желязков и какви клиенти е довел.
Фирмата, обвързвана с Митьо Очите и Бенчо Бенчев – с публични поръчки за четвърт милион От община Несебър охранителното сдружение печели и най-голямата си поръчка – на стойност над 100 000 лв..
На Желязков било поверено намирането на нови обекти. „ В края на 2015 година, в случай че не бъркам, предложи негов прочут да го вземем на работа, да използваме контактите му, неговите персонални връзки, една голяма част от нашата активност е по този метод – с контакти, с близки и познати”, посочи Владимиров, като акцентира, че предлагането не е пристигнало от Бенчо Бенчев.
Снимка: bTV
Задържанията в Истанбул дружно с Желязков Бенчев също има дял в охранителната компания. С него Владимиров се познава от 25 години. Описа го ласкаво: „ Един работлив човек, помагал е на доста хора в града (…) Той е бил в помощ на хората, аз съм сигурен, че в никакъв случай не е гледал кой от коя партия е”.
Отвъд Очите: Колко са пресечните точки сред политика, бизнес и престъпност? Всяка партия ли си има собствен Бенчо Бенчев и обикновено ли е обвързвана с Димитър Желязков компания да пази митниците?
Иван Владимиров отбрани сина си – зам.-директора на Бургаския затвор Методий Владимиров, който е апетитен от лишени от независимост за доближен на Димитър Желязков. Според шефа на „ Аркус” това е очерняща акция, финансирана от неназовани от него лица. Той уточни и че щерка му работи в бургаската полиция, само че като юрист, който няма отношение към следствията.

По Южното Черноморие съпоставят „ Аркус” с ВИС и СИК от 90-те – с лепенките и методите на силовото обезпечаване. „ Непрекъснато давахме сигнали, идваха зам,-министри, министри, всички си затваряха очите, тази компания беше употребена като бухалка и всички институции коленичиха пред нея”, разяснява Атанас Русев от самодейността „ Да запазим Корал” във връзка оградата, блокирала достъпа до плажа и охранявана при построяването си точно от „ Аркус”.

Владимиров обаче изрично не приема сходни съпоставения.

Аферата Митьо Очите Петима, свързани с Митьо Очите, желаят на независимост Бенчо Бенчев към този момент е упрекнат за персонално укривателство на Митьо Очите Отвъд Очите: Колко са пресечните точки сред политика, бизнес и престъпност? Стар очевидец по стрелбата против Митьо Очите остава в ареста Президентството: В уеб страницата на Сметната палата са оповестени донорите на Румен Радев Несрин Узун: С Бенчо Бенчев бяхме в разнообразни хотели в Истанбул Кирил Добрев: Българска социалистическа партия няма „ черна каса ”, не сме финансирани от Бенчо Бенчев Валентин Радев: Няма теч на информация от Министерство на вътрешните работи, обвързван с Митьо Очите Аферата „ Митьо Очите ” прерасна в политически скандал (ОБЗОР) Атанас Зафиров за Бенчо Бенчев: Фиксацията върху Българска социалистическа партия е неточна Бенчо Бенчев пред bTV: Нямам общ бизнес с Димитър Желязков, не съм го укривал Какво има Димитър Желязков – Митьо Очите? Бенчо Бенчев: Не съм укривал Димитър Желязков, помагах на болен човек Румяна Арнаудова: До 60 дни Митьо Очите би трябвало да бъде екстрадиран в България Освободиха от ареста Бенчо Бенчев и Несрин Узун Адвокатът на Бенчо Бенчев: Не ме позволяват до него, правата му са нарушени Бенчо Бенчев е дарил няколко десетки хиляди за последната изборна акция на Българска социалистическа партия в Бургас Над 30 претърсени адреса и нови очевидци по случая на Митьо Очите Политици, арестувани с Митьо Очите – онлайн от Бургас: Има ли връзка сред политиката и проведената престъпност? Цял боеприпас в дома на Бенчо Бенчев (СНИМКИ И ВИДЕО)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР