Несъществуващата ракета „Сармат“ отново се появи като заплаха от руска

...
Несъществуващата ракета „Сармат“ отново се появи като заплаха от руска
Коментари Харесай

С това плаши Рогозин - Сатана II

Несъществуващата ракета „ Сармат “ още веднъж се появи като опасност от съветска страна, този път към България. Шефът на „ Роскосмос “ Дмитрий Рогозин заплаши страната ни с нуклеарната ракета, откакто България отхвърли аероплан на Сергей Лавров да премине през нашето въздушно пространство.



„ Сармат “ е първообраз на най-новата и най-мощна междуконтинентална балистична ракета на Русия. Първото сполучливо тестване беше осъществено в разгара на войната в Украйна – на 20 април.

Височината ѝ е 35 метра и половина или колкото 14-етажен блок.

„ Сармат “ може да носи 10 тона бойни глави, в това число и нуклеарни, както и хиперзвукови ракети с променлива траектория на полета.

Преди време в съветско телевизионно предаване ракетата „ Сармат “ още веднъж беше употребена за заплашване, този път за Западна Европа.

Тогава стана ясно, че тя може да доближи Берлин за 106 секунди, Париж – за 200 секунди, а Лондон – за 202 секунди, в случай че бъде изстреляна от Калининград в Балтийско море.

Ракетата е основана за да размени по-старата, руско произвеждане R-36M или „ Сатана “ в съветския боеприпас. Новата „ Сармат “ е наречена „ Сатана II “ от НАТО.
ТЕМА преди 3 часа 1468 преди 3 часа 1959 преди 3 часа 2058
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР