Нереални намаления и фалшиви промоции са сред триковете на търговците

...
Нереални намаления и фалшиви промоции са сред триковете на търговците
Коментари Харесай

Председателят на КЗП алармира за фалшиви коледни промоции


Нереални понижения и подправени промоции са измежду триковете на търговците по време на коледните и новогодишни празници. Това сподели ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов, оповестява Радио „ Фокус “. Той прикани потребителите да са деликатни, с цел да не бъдат заблудени.
„ Когато има шумни рекламни акции, изключително от страна на по-големите вериги, за артикули, свързани със самите празници и на промоционални цени, в следствие се оказва, че в комерсиалния обект няма наличност на тези артикули. Вие към този момент, бидейки там, несъмнено си купувате нещо друго, което не е чак толкоз преференциално. Това несъмнено е нелоялна комерсиална процедура. Можем да прибавим към това и някои практики, които се срещат по-скоро в онлайн извършването на покупки, изключително когато би трябвало да получите нещо в тъкмо избран миг. Най-неприятното е то да не ви бъде доставено в точния момент. Ако това въпреки всичко се случи, дано да знаем, че имаме право да се откажем от тази покупка “, посочи Димитър Маргаритов.
Председателят на КЗП добави, че сходни случаи обаче не са наклонност и че получените тъжби в комисията за тази година са единствено 30. Той въпреки всичко прикани потребителите да алармират при злоупотреби.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР