Неразкрито европейско правителство е купило десетки употребявани танкове, които някога

...
Неразкрито европейско правителство е купило десетки употребявани танкове, които някога
Коментари Харесай

Неназована европейска държава купува десетки танкове Leopard 1 за Украйна

Неразкрито европейско държавно управление е купило десетки използвани танкове , които в миналото са принадлежали на Белгия, съгласно търговеца на оръжия, който ги е продал. Превозните средства ще бъдат разглобени, ремонтирани и по-късно изпратени в Украйна , написа " Дойче веле ".

Германският производител на оръжия Rheinmetall се готви да изпрати към 30 бойни танка Leopard 1 в Украйна от името на неуточнено европейско държавно управление, съгласно няколко медийни известия.

Rheinmetall закупи 50 танка Leopard 1 от белгийската компания OIP Land Systems . Част от тях са предопределени за ремонт, а другите ще бъдат за аварийни елементи.

Преди да бъдат употребявани на бойното поле, ще бъдат преоборудвани  в Дюселдорф, съгласно немския вестник Handelsblatt.

Очаква се повече от две дузини от 50-те съществени бойни танка да бъдат доставени в Украйна, макар че това може да отнеме няколко месеца.

Главният изпълнителен шеф на OIP Land Systems, Фреди Верслуйс, сподели, че уговорка за дискретност в договорката за покупка му не разрешава да посочва страната, която е закупила 50-те танка , които има, както и какъв брой костват. В обява в LinkedIn обаче той сподели, че сумата, която е получил, е рационална.
 В Полша към този момент ремонтират танкове
В Полша към този момент ремонтират танкове " Леопард " от Украйна

Украйна ще получи още 14 танка Leopard 2A4

" Фактът, че напущат нашата компания, потвърждава, че поискахме обективна пазарна цена и някой беше повече от благополучен да ги вземе ", сподели Верслуйс в своя пост, съпроводен от фотография на танкове до бутилка украинска водка.

" Радвам се, че най-сетне ще се причислят към борбата за независимост ", се споделя в обявата.

Докато националното държавно управление, което купува танковете, не беше посочено, източник от защитата сподели на осведомителната организация " Ройтерс ", че немското държавно управление евентуално стои зад този ход .

По-рано тази година белгийският министър на защитата Людивин Дедондер сподели, че държавното управление е обмисляло закупуването на пратка от танкове Leopard 1, само че упрекна частната компания, която ги има, че се пробва да направи " голяма облага ".

Верслуйс отхвърли белгийското държавно управление да се е обръщало към него тогава.

Тъй като западните държавни управления търсят оръжия, с цел да оказват помощ на Украйна в борбата й против Русия - оръжията, които преди са изхвърлили като остарели, в този момент са доста търсени. Те също по този начин постоянно са в ръцете на частни компании.

Верслуйс закупи танковете от белгийското държавно управление преди повече от пет години за към 37 000 евро всеки.

Бойният танк Leopard 1 е предходник на Leopard 2, употребен сега от немската войска , Бундесвера.

Той е по-лек и по-малко мощен от наследника си , а машините, продавани от Верслуйс, са последно осъвременени през 90-те години на предишния век .
 Съединени американски щати пращат Abrams-те в Украйна през август
Съединени американски щати пращат Abrams-те в Украйна през август

От есента Киев ще ги изгода на бойното поле
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР