Неравенството взима прекомерни размери, социалните и икономическите системи са нискоефективни,

...
Неравенството взима прекомерни размери, социалните и икономическите системи са нискоефективни,
Коментари Харесай

Бедност И Мизерия! Румен Радев Със Страшна Информация За Работещите Българи!

Неравенството взима несъразмерни размери, обществените и икономическите системи са нискоефективни, страната и обществото абдикират от обществените си задължения. Всеизвестно е, че бедността е проблем за всяко едно общество, бедността ражда корупция и престъпност, причина е за липса на късмет за реализация.

По думите на президента бедността на първо място лишава от обществото вероятността за динамично развиване, по тази причина и тематиката е толкоз настояща. " Стотици хиляди българи живеят в беднотия, сложени са в унизителни условия да не могат да посрещнат обикновени човешки потребности. " Едни са работили през целия си живот, други работят сега, а са на прага на бедността ", съобщи Радев.

Според него неравенствата водят до деформиране на всички системи в обществото, а в България са под всевъзможни междинни индикатори.

Със в този момент съществуващите в България здравни, обществени, просветителни модели е непостижима задачата да се промени статистиката, уточни Радев, написа нюз.бг.

На кръгла маса под патронажа на президента ще бъдат разисквани в аргументите за бедността в България, кои са сериозните прагове на неравенствата, кои са обществените и стопански модели, които могат да доведат до заслужено заплащане на труда, по какъв начин да търсим баланс сред развиването на конкуренцията в една пазарна стопанска система и съответна обществена политика, по какъв начин можем да използван сполучливо непознати модели? " Колкото повече се приказва за рекордни равнища на Брутният вътрешен продукт, толкоз повече би трябвало да приказваме за бедността ", съобщи президентът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР