Непрекъснатото поддържане на лицето във вид удобен за селфи сними

...
Непрекъснатото поддържане на лицето във вид удобен за селфи сними
Коментари Харесай

5 вредни странични ефекта от грима


Непрекъснатото поддържане на лицето във тип комфортен за селфи сними идва със своята цена. Ежедневното слагане на грим може да носи своя разкрасителен резултат, само че последствията върху кожата на лицето са налице. А те са толкоз значими, че специалистите към този момент умерено ги значат катo странични резултати от грима. А най-сериозният въпрос в тази ситуация е, че тези последици постоянно се простират и оттатък чисто кожните проблеми.

Хронично главоболие
Това е най-честият непряк резултат от ползванеот на козметични средства, съдържащи съставкикато диазолидинил урея или хидантоин. И двата продукта се употребяват като консерванти за удължение периода на валидност на разкрасителните произведения. При разпада им обаче се отделя формалдехид . Макар да минава доста мъчно през кожата, той елементарно се инахалира или гълтам след нанасяне върху лицето. Интоксикиращото деяние на формалдехида е причина за хронични главобилия. Такива проблеми, в случаите когато няма обяснима причина за тях, умерено може да се отдадат и на невъздържание с козметични артикули, съдържащи някое от посочените съединения.

Акне
Макар планувани като средства за моментно възстановяване типа и положението на кожата на лицето, редица козметични артикули имат отрицателен дълготраен резултат върху нея. Най-често срещан и най-лесно разбираем измежду тях е появяването или обострянето на акнето. Част от продуктите за грим с течна или креммобразна текстура запушват порите на кожата и образуват черни точки, които, в случай че не се отстраняват навреме, водят до поява на акне. Затова цялостното разчистване на грима с по опция естествени козметични артикули или био масла е основен фактор за предварителна защита на акнето.

Кожни алергии
Една от съставките на козметичните артикули, чийто резултат е най-дискутиран през последните години, са така наречен парабени. Те имат безспорни консервиращи свойства и защищават от развиване на бактерии в козметичните артикули, само че са и измежду най-потентните алергени, изключително при хора с сензитивна или проблематична кожа . Голяма част от кожните алергични реакции, засягащи лицето, са предизвикани от алергенни съставки в употребените козметични артикули, а най-често това са точно парабените. Макар да се откриват нови и нови аспекти на тяхното отрицателно деяние те към момента не са напълно изключени за прилагане в козметичната промишленост.

Свързани публикации.. Вреди ли гримът на кожата ни? 0 Защо не трябва да си лягаме с неизмито лице? 0 Най-честите странични резултати от ботокса по лицето 0

Депигментация на кожата
Някои слънцезащитни, овлажняващи или тониращи кожата козметични артикули съдържат субстанции, които изсветляват или потъмняват кожата, въздействайки върху производството на меланин в кожните кафези. Дългосрочното прилагане на такива артикули може да докара до трайна депигментация на кожата на лицето.

Преждевременно стареене на кожата
Един от най-противоречивите резултати от постоянното прилагане на грим е рискът от реализиране на обратене резултат. Ползвайки козметиката като средство за прикриване издайническите следи, оставяни върху кожата от хода на възрастта, доста хора може единствено да ускорят и влошат деянията на тези следи. Съвкупността от всички посочени странични резултати на грима има

неоспоримо състаряващо деяние върху кожата. Тя последователно губи еластичността и тонуса си и леките прояви, които са налагали използването на грим за прикриването им, прерастват в по-тежки проблеми с кожата , произлизащи точно от страничните резултати от постоянното гримиране.

Макар да извършва ролята на устойчива защитна бариера върху тялото кожата е извънредно сензитивен на отрицателни въздействия орган. Редуцирането използването на нападателни козметични артикули е измежду главните начини за дълготрайна предварителна защита на такива въздействия.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР