Непрекъснато има провокации от страна на президентската институция. Това каза

...
Непрекъснато има провокации от страна на президентската институция. Това каза
Коментари Харесай

Денков остро: Радев повтаря руски опорки

Непрекъснато има провокации от страна на президентската институция. Това сподели пред публицисти на ВИП терминала на летището министър-председателят Николай Денков, откакто се завърна от посещаване в Румъния, запитан по какъв начин Президенството и Министерският съвет ще работят дружно поради острия звук в последните седмици. 

„ Няма да вляза в този звук “, уточни Денков. „ Винаги съм казвал, че институциите би трябвало да демонстрират почитание една към друга “, разяснява министър председателят.

„ Ще давам отговор по метода, по който считам, че би трябвало да дава отговор институцията, която съставлявам “, сподели още Николай Денков и добави, че ще приказва по метод, който пази българските национални ползи. 

Премиерът изчете няколко цитата от Мадридската декларация на 29 юни 2022 година: „ Русия би трябвало неотложно да спре тази война и да се изтегли от Украйна “, „ Ние сме в цялостна поддръжка на държавното управление и на хората на Украйна и тяхната героична отбрана на тяхната страна “, „ Ние препотвърждаваме нашата безусловна поддръжка на украинската самостоятелност и териториална целокупност в границите на интернационално приетите ѝ граници, в това число и интернационалните води “, „ Руската федерация е най-съществената и директна опасност за сигурността на страните членки на Северноатлантическия пакт, а също по този начин и на мира и стабилността в евроатлантическата област “. 

„ Моят въпрос е по кое време нашият президент е имал свое мнение – когато е подписал тези цитати, или когато през днешния ден повтаря едни съветски опорки, които нямат нищо общо с това, което показват членовете на Европейски Съюз и НАТО като позиция “, разяснява Денков.

„ Българският народен интерес е да спре войната, като Русия изтегли войските си от Украйна, като Украйна стане член на НАТО и ние изградим нашият защитителен потенциал в цялостно сходство с районните проекти, които НАТО одобри във Вилнюс “, сподели още министър-председателят. 

Попитан за коментар за думите на президента Румен Радев от през днешния ден, че желае да стане ясно, че Украйна упорства да води тази война, Денков уточни: „ Напротив, този, който упорства да води тази война е кръгът към Путин. Те започнаха тази война. Пак споделям, най-бързият метод тази война да спре е същият този кръг да каже на войските си – „ Изтеглете се “.
ТЕМА преди 3 дни 1874 преди 5 дни 2008 преди 5 дни 1282
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР