Непрекъсната ерозия на доверието се наблюдава при съдебната система, в

...
Непрекъсната ерозия на доверието се наблюдава при съдебната система, в
Коментари Харесай

Какво е доверието към политическите лидери?!Алфа Рисърч: 40% от българите подкрепят ротацията между акад. Николай Денков и Мария Габриел 



Непрекъсната ерозия на доверието се следи при правосъдната система, в частност доверието към прокуратурата и и. ф. основен прокурор, означи Боряна Димитрова

Ако изборите са през днешния ден за ГЕРБ-СДС биха дали своят вот 23. 7% от гласоподавателите. Втора политическа мощ ще е ПП-ДБ с 19. 2% поддръжка. Партия " Възраждане " ще е трета мощ с 12. 8%, Движение за права и свободи четвърта с 9. 7%, Българска социалистическа партия - 9. 6%, Има Такъв Народ - 5. 1%.

40% от българите считат, че най-хубавото, което може да се случи с ръководството в близко бъдеще, е ротацията сред акад. Николай Денков и Мария Габриел да се реализира.

Това сочи социологическо проучване на " Алфа Рисърч ", извършено в интервала 27 февруари – 3 март 2024 година, заяви БНР То е осъществено със лични средства и е извършено измежду 1000 пълнолетни жители от цялата страна.


27% от българите считат, че е по-добра концепция да има предварителни парламентарни избори дружно с европейските през юни, а 16% не могат да преценяват кое е по-добре.

Оценката на активността на държавното управление като цяло е негативна – 52, 9% са показали този отговор. От данните на организацията става видно, че вицепремиерът Мария Габриел води в позитивните оценки пред Николай Денков – тя има 34, 7% утвърждение на фона на 23, 6% за Денков.

Готови за предварителни избори са поддръжниците на ГЕРБ-СДС, следвани от ПП-ДБ и " Възраждане ".


39% от хората имат позитивна оценка за президента Румен Радев, а съвсем същият % – 38 имат негативна.

" Ако всеки обича някого, никой не обича Народното събрание. 62% е негативната оценка към Народното събрание ", съобщи пред bTV Боряна Димитрова от " Алфа Рисърч ", представяйки електоралните настройки от проучването им.

Доверие в партийните водачи:

Първенец по доверие е водачът на ГЕРБ Бойко Борисов с 21, 6%, следван от Христо Иванов с 15, 2%. На трето място е Костадин Костадинов с 15%.

Масово хората подхождат с съмнение към партийните водачи и там процентите са следните:

Бойко Борисов – 51% съмнение

Христо Иванов – 49, 7% съмнение

Костадин Костадинов – 57, 2% съмнение

Асен Василев – 61, 1% съмнение

Кирил Петков – 64, 3% съмнение

Корнелия Нинова – 56, 1% съмнение

Слави Трифонов – 51, 6% съмнение

Джевдет Чакъров – 48, 1% съмнение

Делян Пеевски – 74, 4% съмнение

" Непрекъсната ерозия на доверието се следи при правосъдната система, в частност доверието към прокуратурата и краткотрайно изпълняващия длъжността основен прокурор ", означи още Боряна Димитрова, пред обстоятелства бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР