Неправоспособният шофьор Петър Здравков, който помете колоездача-балетист на пешеходна пътека

...
Неправоспособният шофьор Петър Здравков, който помете колоездача-балетист на пешеходна пътека
Коментари Харесай

Убиецът на Мартин щял да избяга с БМВ-то, но е бил блокиран от други коли

Неправоспособният водач Петър Здравков, който опустоши колоездача-балетист на пешеходна пътека във Варна, е имал проблеми със зрението. Въпреки това по време на случая той управлявал своя автомобил БМВ без очила. Това съобщи в правосъдната зала при гледане на мярката му за неотклонение прокурор Галина Минчева. Тя посочи, че закононарушението е осъществено поради проявена от 25-годишния мъж самоувереност, съобщи " Дарик ". Шофьорът е напуснал мястото на престъплението откакто е схванал, че колоездачът Мартин Чикалов е умрял. Здравков е щял да избяга с автомобила си, в случай че БМВ-то не  е било блокирано от други коли.

Според свидетелства на очевидци, преди конфликта с колоездача Петър Здравков се е движел със скорост сред 70 и 80 км/ч. Петър Здравков е с чисто правосъдно минало. Той обаче има две престъпни регистрации. Първата от тях е като малолетен за увреждане на непознато имущество, поради което са му наложили възпитателни ограничения. Втората е за кражба през 2012 година, за което е получил административно наказване. Освен това той има и два акта за шофиране без дееспособност.  

Защитата на Петър Здравков показа уверение за непрекъснат адрес, което е издадено на 11 септември, ден след злополуката. Адвокат Александър Атанасов изясни, че документите за удостоверението са били подадени по-рано, само че на тази дата е било несъмнено те да бъдат получени от Здравков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР