Неправилно преведената от Strange World на Чуден свят лента представя

...
Неправилно преведената от Strange World на Чуден свят лента представя
Коментари Харесай

Новият филм на „Дисни” – чудесно помагало за всеки, който иска синът му да му доведе зет

Неправилно преведената от „ Strange World ” на „ Чуден свят ” лента показва историята на момче, влюбено в друго момче, което среща поддръжката на родителите си, с цел да преобрази света

Поредният анимационен филм на „ Дисни ”, наименуван с британското име “Strange World ” и изрично неверно преведен на български език като “Чуден свят ” , е може би умишлена комбинация сред обективно красива анимация и ПОСЛАНИЕТО™ , която май въобще няма място в киното на българския пазар. Лентата, по думите на политическия анализатор Александър Урумов, който се е жертвал да изгледа цялото нещо, е „ Чудесно пособие за всеки широкоскроен родител, мечтаещ синът му да му докара шурей ”.

Но преди да ви покажем какво споделя за кино лентата от първо лице Урумов, ще дадем и формулировка на ПОСЛАНИЕТО™ - за тези, които още не са разбрали какво е то и за какво е изписано като непокътната комерсиална марка. ПОСЛАНИЕТО™ е концепцията, че във всеки филм би трябвало да има метасюжет, който да включва най-малко 3 или 4 от следните концепции:

Джендъри, трансджендъри, хомосексуалисти, хора от цвят, основен воин с едно от изброените, че да си транс е хубаво, че няма нищо неприятно да си рисков либерал, че дамите и мъжете са безусловно равни по всички индикатори, че белите хора са неприятни, че настоящия свят е неприятен, че зелената сила е хубава, че исляма е вяра на мира и така нататък

Ако филмът ви не съблюдава това предписание и не следва ПОСЛАНИЕТО™
И по този начин – ето го и опита на Александър Урумов:
Изгледах " Чуден свят " през днешния ден в залата на IMAX в мол София.

Най-хубавото от всичко бе, че в целия салон бяхме трима души - аз и една странна двойка /момче и момиче/, която по никакъв начин не се вписваше в сюжета.

Вероятно се натискаха в оня отдалечен ъгъл, само че аз бях ангажиран да виждам и фотографирам този нов бисер във футуристичната огърлица на Дисни за деца.

Пропускам цялата басня, тъй като тя е единствено помощно средство за главното подстрекателство.

Основното подстрекателство го виждате на фотосите - отлично е да любят момче с момче, в това няма нищо неприятно и освен в това, само че към този момент въобще и по принцип няма нищо неприятно.

Както споделя основният воин Итън /къдравото момченце в синьо/ на татко си и дядо си:

- Няма неприятни! Ако смятате, че има неприятни, тогава неприятните сте вие!

Но това е по-нататък и е апропо.

В този филм всички съществени детайли на внушението са апропо.

Още първоначално апропо Итън демонстрира по какъв начин се вълнува при среща с Диазо - другото момченце. Така, както ние в миналото се вълнувахме от момиченцата, само че в този момент е с момченце.

Бащата знае за тези безредици на сина си Итън и го хвали пред Диазо какъв брой е готин, след което хвали Диазо пред Итън.

Няма самообладание да види сина си в благозвучие с Истанбулската спогодба, тъй като нали полът е обществена роля.

Между другото се включва дядото, който е нещо като могъщия и не доста ранен Жерар Депардийо - един Астерикс с огромните мустаци плюс малко Рамбо, но с огнехвъргачка за лукс - все едно Виетнам, нали.

Плюс интелекта на гадния тъп чичо от “Сам у дома ” 1 и 2.

Та този дядо пита внук си Итън дали си има “някой ”.

Внукът с неспокойствие дава отговор: “Да, той се споделя Диазо ”.

Дядото е разчувстван от възприятията на внука си, очевидно не се вълнува дали ще има правнуци, и дава свои естествено тъпи хрумвания по какъв начин да бъде запленено другото момченце, инцидентно да не го изтърват, щото къде ще си намерят различен подобен прекрасен мъж на внука.

Между другото, майката на Итън - кръстоска сред тъмнокожа Сигърни Уивър и Сирина Уилямс с една щипка Бамби в погледа - също предизвиква сина си:

- Казвам единствено да не потискаш възприятията си, те могат да те отведат по забавен път.

На сина им му е гадно да вижда майка си и татко си да се целуват, не го крие и им го споделя - въпреки всичко, да се преценяват с неговите пристрастености, нали.

А, да, неприятните се оказват самото това семейство Клейд, тъй като внезапно излиза работата, че вълшебното растение Пандо, на което се крепи техният свят е в действителност паразит към сърцето на човек, а те самите са вътре в този човек.

“Зелено-розова ” алюзия за гадните хора с техните нездравословни излъчвания и страдащата майка-природа.

Паразити, знаете.

И по тази причина дребният Итън унищожава остарелия паразитен свят, с цел да се появи чисто нов свят, в който те двамата с Диазо са новите герои на новото бъдеще.

Откъде се появиха ресурсите за прелестния нов свят - за това никой не пита, тъй като всичко е за дечицата, значимото е те да са щастливи, да се обичат младите, другото е бошлаф.

И всички са щастливи, и не е ясно за какво е направена тази идиотия.

Всъшност, ясно е - поради тези внушения апропо.

И помнете - в случай че виждате нещо неприятно в този прекрасен детски филм за прелестния нов “розов ” свят, и в случай че смятате за позорно решението на Министерството на културата да го пусне по кината “защото децата би трябвало да привикват ” - помнете

- Вие, българските родители:

Вие сте неприятните.

Защото желаете да опазите децата си от “розовото ” бъдеще.

А това няма да се размине без борба.

Изборът е ваш.

За кино лентата особено - не си коства, даже и без внушенията “между другото ”.

Без старания можем да помогнем на разпространителите на кино лентата да имат още по-малко от трима фенове в салоните отсега нататък.

-Александър Урумов

P.S . Моля да ми бъдат възобновени изхарчените на ползу роду 14 лв. за билет /пуканки не съм купувал/ и 2 лв. за паркинг “зелена зона ”.
Общо 16 лв., благодаря, на който има на сърце.

P.P.S.

Господин министърът на културата дали би завел свои близки деца/внуци да гледат това отлично филмче и в случай че не - за какво Министерството на културата е дало позволение за общественото му разпространяване?

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР