Неправилно обвинен в жестоко убийство осъди прокуратурата на 4000 лв.

...
Неправилно обвинен в жестоко убийство осъди прокуратурата на 4000 лв.
Коментари Харесай

Обвинен в убийството на Банскалията осъди прокуратурата за липса на доказателства

Неправилно упрекнат в грубо ликвидиране осъди прокуратурата на 4000 лева 56-годишният благоевградчанин Спас Покровнишки бе задържан на 1 април 2012 година дружно с Георги Николов поради жестокото ликвидиране на шефа на почитател клуба на " Пирин " Димитър Сокалински - Банскалията. Младият мъж бе заклан в жилището си в кв. Орлова чука на 29 март 2012 година към 21 ч. Тогава незнайни влезнали в дома му и се нахвърлили върху него с нож. Промушили го на няколко места по тялото и най-после му прерязали гърлото. Със сетни сили Банскалията съумял да се обади на татко си и на другар, само че до момента в който те дойдат той умрял.

Като уличени в убийството бяха задържани Георги Николов - Дупката и Спас Покровнишки, и двамата престъпно проявени. След траяло 3 година следствие, окръжната прокуратура смъкна обвиняванията против двамата, тъй като не бяха събрани безапелационни доказателства, че те са убийците. Покровнишки прекара 6 месеца в ареста и бе освободен. 6 години по-късно жестокото ликвидиране още не е разкрито.

Покровнишки е подал искова молба до окръжния съд в Благоевград против прокуратурата за 80 хиляди лева, поради неоснователното му привличане като обвинен. Твърди, че е претърпял неимуществени вреди - стрес и боязън от незаслужено наказание, отчуждение и неуважение от близките, накърнена чест и достолепие, стрес и дискомфорт.

Окръжният съд обаче реши, че 4000 лева са задоволителни да покрият моралните вреди от сваленото обвиняване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР