Непосредствено преди първия тур на изборите на 29 октомври министърът

...
Непосредствено преди първия тур на изборите на 29 октомври министърът
Коментари Харесай

Тошко Йорданов на разпит по случая Йоловски: Това не е дума срещу дума, 12 души бяхме там

Непосредствено преди първия тур на изборите на 29 октомври министърът съобщи на председателски съвет в Народното събрание, че му е бил оказван напън от Кирил Петков и Божидар Божанов да не афишира публични поръчки за 640 милиона лв.. В следствие на Йоловски и на неговото семейство бе назначена държавна защита. И Божанов, и Петков отхвърлят обвиняванията и ги дефинират като неистини. Божидар Божанов към момента не е получил призовка.

За случая описа самият Йорданов, а пред публицисти добави, че пред проверяващите ще каже същото, което сподели и в деня след председателския съвет.

Йорданов напомни, че на срещата са участвали вицепремиерът Мария Габриел, членове на Централната изборна комисия (ЦИК) и представители на всички парламе(нтарни групи, като се изключи " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП - ДБ).

" 12 индивида бяхме на мястото, всички чуха какво сподели министърът , беше цялостен състав на ЦИК, хора от изпълнителната власт. Ще е  закононарушение, в случай че не се обърне внимание на това нещо. Там беше ръководителят на Народно събрание, Мария Габриел, всички ръководители на групи. Това не е дума против дума, а 12 души са били там. Министърът е удостоверил ", сподели Йорданов.

Депутатът позволи, че евентуално всички участвали на този председателски съвет, по време на който са се чули тези закани, също ще бъдат разпитвани.

По думите му, в случай че не се обърне внимание, това ще е закононарушение. Тук става дума за корупция в големи размери и за закани, изясни още депутатът.

Тошко Йорданов влезе в 14:00 часа на разпит по случая.

Досъдебното произвеждане се води за закононарушение по работа, осъществено от длъжностно лице от МЕУ. От управлението на прокуратурата обясниха преди дни, че се ревизира огромен интервал и се изследва дали има или няма упражняван напън върху длъжностни лица. " Случаят е задоволително значим и изисква експедитивност ", разяснява зам. основният прокурор Мария Павлова в петък.

По тематиката за бюджета Тошко Йорданов сподели, че той пораства в последните четири години с големи темпове. Външният дълг - също, а благосъстоянието на хората пада, цените са в пъти по-високи, сподели Йорданов и добави, че това го тормози.

Според него министърът на финансите Асен Василев залага в бюджета за 2024 година големи пари, за които се споделя, че са за финансови разноски за министерства. Целта е да се създадат улици, водопроводни мрежи. Парите не стигат до общините и се връщат назад в бюджета, уточни Йорданов. Така, съгласно Йорданов, Василев казвал " какъв брой сме добре с недостига ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР