Непълноценно се проведоха много от посрещанията на Новата година по

...
Непълноценно се проведоха много от посрещанията на Новата година по
Коментари Харесай

Заради „Омикрон“ много тържества по света бяха отменени и ограничени в новогодишната нощ

Непълноценно се организираха доста от посрещанията на Новата година по света. Вариантът на ковид „ Омикрон “ помрачи новогодишните празненства в огромна част от света, като Париж анулира шоуто си с фойерверки, Лондон трансферира шоуто си по малкия екран, а Ню Йорк понижи броя на присъстващите на обичайното си празненство за втурване на топката на Таймс Скуеър, предава  Reuters, представена от.
Осветената топка, направена от кристални панели, се плъзна в среднощ на Таймс Скуеър, само че единствено 15 000 фенове бяха позволени до формалната зона за гледане вместо нормалните 58 000.

Преди година преди малко основаната ваксина даде вяра, че пандемията от ковид може да бъде овладяна до началото на 2022 година Вместо това неочакваната поява на „ Омикрон “ докара до скок в случаите на ковид по целия свят.

Инфекциите в международен мащаб доближиха рекордно високо през последните седем дни, като приблизително малко над милион случая са откривани дневно сред 24 и 30 декември, което е с към 100 000 повече по отношение на предходния пик, регистриран в сряда, съгласно данни на Reuters. Смъртните случаи обаче не са се нараснали, което носи вяра, че новият вид е по-малко гибелен.

Ню Йорк регистрира рекордните 44 000 случая в сряда и още 43 000 в четвъртък, което накара някои критици да се съмняват дали честванията въобще би трябвало да се проведат.

Но градската администрация реши, че празненството навън с имунизирани, носещи маска и обществено дистанцирани празнуващи е безвредно и е по-добър вид от на практика празното тържество предходната година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР