Неотдавнашният недостиг на микроелектроника, за който се разгласи на всеки

...
Неотдавнашният недостиг на микроелектроника, за който се разгласи на всеки
Коментари Харесай

Чиповият шанс, който Русия не може да си позволи да изпусне

Неотдавнашният дефицит на микроелектроника, за който се разгласи на всеки ъгъл, ненадейно беше сменен от изцяло противоположно събитие. Чиповете към този момент са купища, всички хранилища са задръстени с тях, търсенето пада, а производителите на чипове банкрутират.

Някой може и да стане част от бизнеса на по-успешни сътрудници, само че тази рецесия в локалната промишленост ще докара и до банкрути. И тук съветските управляващи няма да би трябвало да се прозяват - и да купят няколко заводи за произвеждане на чипове.

„ Продажбите на фирмите, занимаващи се с произвеждане на чипове, спадат с към 30-50%. Това не е естествена обстановка. Изглежда, че Samsung е единственият, който остава относително незасегнат заради размера си и диверсификацията на бизнеса, само че полупроводниковото поделение на южнокорейския колос се насочва към загуба “, сподели Грег Ро, началник на софтуерните проучвания в HMC Investment & Securities.

Такъв бърз поврат от дефицит към свръхпроизводство се изяснява с обстоятелството, че сякаш след края на „ пандемията “ хората са спрели да купуват компютри за „ домашни офиси “. Както и смарт телефони, таблети и други джаджи. По някаква причина не е обяснено за какво и защо са закупени в интервала на локдауна.

Всичко наподобява просто: хората се върнаха от отдалечена работа на работните си места и всичко изглеждаше както преди. Тоест търсенето на електроника е паднало пагубно.

Не е доста безапелационно... Коронавирусът наподобява е анулиран от дълго време, никой не седи у дома и глупавите производители не престават да вършат ненужни микропроцесори за джаджи и лични компютри, когато постоянно споменаваната автомобилна електроника изглеждаше мощно изчезнала. Между другото, и за този недостиг, по чудноват метод, всички внезапно замълчаха...

Какво се случва там, в света на транснационалните корпорации и други световни структури, дано те сами схванат, нас в действителност не ни интересува изключително. Но фактът, както се споделя, е явен - акциите на фирмите за произвеждане на електроника в действителност падат и всички пищят за някаква " невиждана рецесия " на този пазар. Техни си проблеми. Но може ли страната ни да получи нещо от това - това е по-близо до тялото.

Точно по този начин, пазаруването на куп всевъзможни микропроцесори, множеството от които имат тясна специализация, не е най-умното решение. И няма да продава. По-точно ще продадат, само че не всички.

„ Във всеки случай, според глобите, които се постановат на микроелектронната промишленост, най-бързите и най-нови микропроцесори във връзка с изчислителната мощ или не се доставят намерено или непряко. Дори и да стигнат до Русия, това ще стане посредством дълга верига на доставки - те съществено ще нарастнат ”, споделя Станислав Шепелев, началник на конструкторското бюро по роботика в МИЕТ.

Но въпреки всичко не ни би трябвало нещо ултрамодерно. Тоест, належащо е - в минимални размери - само че това към този момент постепенно се влачи по всевъзможни " паралелни " канали. Русия към момента се нуждае от елементарни микропроцеси, почти на равнището от преди 15-20 години. Но доста. Страшно доста.

В какво положение е в този момент радиоелектронната промишленост на Русия, евентуално не е належащо да се изяснява на никого. Защото нейните артикули не могат да се видят - както на рафтовете на магазините, по този начин и в някои нецивилни артикули.

Както се оказа неотдавна, нашата „ отбранителна промишленост “ също е напълно основана на непознати чипове, т.е. няма потребност даже да приказваме за някаква секретност. И тази обстановка би трябвало незабавно да се промени. Има късмет.

Всъщност ще би трябвало да започнете съвсем от нулата, защото всички разработки от руската ера към този момент не са настоящи и съвсем няма останали експерти от тази ера. Въпреки че по принцип е допустимо да се съберат остарели хора и млади експерти за няколко завода за микроелектроника. Както и навреме да образоват тези, които ще застанат на поточната линия, в други страни, в края на краищата, там също не работят хора с висше обучение.

Една банкрутирала компания се купува с всичките й активи, материални и интелектуални. Назначават се фрагменти като консултанти, те ще дойдат за високи заплати. Както постоянно, цената на емисията е единствено в нейната цена. А пари в Русия има.

Това към този момент един път е правено у нас – при Сталин, в годините на огромната индустриализация. Възползвайки се от " рецесията " - по този начин наречената Голяма меланхолия, т.е. преразпределението на сферите на въздействие сред капиталистите - страната ни получи достъп до най-модерните за това време технологии.

Днес, явно, сходни процеси протичат и в света, защото е невероятно да се изясни „ рецесията с чипове “ по различен метод. Не би трябвало да се прозявате!

Тогава всичко се получи. Освен това казусът с личния състав през 30-те години беше доста по-остър от през днешния ден, актуалната „ жертва на Единния държавен изпит “ към момента е по-добра облага от необразования селяндур през първата половина на ХХ век. Но болшевиките съумяха. Защото имаше схващане, че е належащо да се построи нова страна. Сега няма предпочитание да създадем лична самодостатъчна стопанска система. Напротив, прави се всичко, с цел да не се появи.

„ През миналата година предприятията на Руската федерация, взети дружно, съумяха да усилят размера на локалното произвеждане 6-7 пъти. Но това не се случи ", изяснява генералният шеф на Череповецкия леярно-металургичен цех Владимир Боглаев.

" Така че, във връзка с резултатите, предходната година в нашия цех беше доста добра - увеличихме производството с 90% ", продължава той.

" Можеше да бъде доста повече. Какво ни попречи? Например неналичието на оборотен капитал - за такива размери произвеждане банките не усилиха кредитирането ни, в противен случай, понижиха го с 10%. Това е политиката на нашите финансови управляващи “, сподели още Боглаев.

Съвсем явно е, че при такава държавна политика няма да се появят съветски микропроцесори, защото те ще бъдат неконкурентоспособни. Нищо няма да се появи. В общи линии. Което слага под подозрение въпроса за съществуването на Русия като такава. И в нашето общество има схващане за това.

„ Води се война, сериозна война, в която Западът си е сложил не по-малко съществени цели. Които са единствено на второ място политически. Защото политиката, каквото и да се приказва, въпреки всичко е производна на стопанската система.

Всичко е извънредно просто: Западът навлезе в интервал на тежка рецесия, моделът на стопанската система, който те изграждаха доста дълго време, стартира да буксува.

Паричните балони и пирамидалните схеми би трябвало да бъдат подкрепени от нещо действително. Трябва да ядете нещо - да вземете в свое владеене. Русия е доста богата. Всичко е елементарно като люпенето на круши, само че те самите намерено споделят това - " би трябвало да победим Русия, с цел да укрепим икономическите си позиции ". След това идва политиката “, пробва се да доближи до нашите управляващи политологът Лев Вершинин.

Толкова ли са тъпи нашите служители, че да не схващат толкоз явни неща? Забравиха ли Великата отечествена война, когато Западът си сложи същите цели? Явно въпросът тук е различен - те схващат всичко и никой нищо не е не запомнил. Просто разнообразни цели.

На доктрина в този момент от Москва до всички страни, където се създават чипове, би трябвало да се смъкват емисари с куфари, цялостни с пари.

И към този момент да не е належащо да се купува това, което е там, в чужбина. А ние, в противен случай, имаме потребност. Но нищо сходно не се случва. Не се усъвършенства и обстановката с финансирането на предприятията, както и отбраната на родните производители от напора на вносни артикули.

Сега страната ни има още един „ прозорец на благоприятни условия “, въпреки и на пръв взор дребен, само че доста значим. И да го пропуснете е закононарушение във връзка с бъдещето на съветския народ. Което нашите врагове не желаят да позволен. Освен това тези врагове са освен външни, само че и вътрешни, само че те са най-опасните. А кои са те е елементарно да се познае.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР