Неотдавнашната смъртоносна катастрофа на пътнически самолет Сухой Суперджет 100 на

...
Неотдавнашната смъртоносна катастрофа на пътнически самолет Сухой Суперджет 100 на
Коментари Харесай

Потресаващи данни за трагедията в Москва

Неотдавнашната смъртоносна злополука на пътнически аероплан " Сухой Суперджет 100 " на летище " Шереметиево " е резултат от плачевното положение на съветската авиационна промишленост, неналичието на подготовка на водачите и остарелите правила за сигурност, разгласи основният прокурор на Русия Юрий Чайка, съобщи БГНЕС.

От 2017 година 550 водачи от гражданската авиация на Русия са били освободени от служба, а 160 летателни лиценза в цялата страната са били анулирани след осъществени инспекции, съобщи пред депутати в Държавната дума Чайка.

" Проблемът с качеството на образованието на водачите към момента остава неотложен ", предизвести основният прокурор. Много от авиотренировъчните центрове нямат задоволително добре подготвени инструктори и техника, с цел да работят дейно. Два сходни центъра не са могли да образоват задоволително добре водачи и са били закрити. Регистрирани са и случаи, при които водачи са летели без да са приключили нужния курс на образование, безапелационен е Чайка.

Държавната стратегия за авиационна сигурност не е била обновявана в Русия от 2008 година и не може да покрие интернационалните условия, уточни още основният прокурор на Русия. Никой в държавното управление не е претрупан със задачата да следи тази стратегия и по какъв начин тя се извършва, стана ясно от думите му Чайка остро разкритикува Министерството на превоза на Русия за продължаващата неспособност да изготви и одобри нужните законови актове за узаконяването на самолетите, за техните производители и за образованието на летателния личен състав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР