Неотдавна се появи информация, че Apple обмисля възможността за съвместна

...
Неотдавна се появи информация, че Apple обмисля възможността за съвместна
Коментари Харесай

Intel спря производството на своите 5G модеми заради Apple

Неотдавна се появи информация, че Apple обмисля опцията за взаимна работа с Mediatek. Веднага по-късно Intel краткотрайно спря производството на своите мобилни 5G модеми. Информацията е на Ctech.
Intel възнамеряваше да доставя на Apple чиповете Sunny Peak , които ще се употребяват в айфоните от 2020 година. Но по всичко проличава, че Тим Кук ще избере различен снабдител.



Apple се стреми да бъде в случай че не първият, то един от първите производители на смарт телефони, работещи със свръхбързите мобилни мрежи от пето потомство. Според неофициална информация, Apple също създава лични 5G модеми, само че към този момент те не демонстрират приемливи резултати.

Корпорацията от Купертино разглеждаше Intel наедно с другите производители на 5G модеми. Но очевидно Apple е намерила по-подходящо решение, спрямо модемите Sunny Peak на Intel. И тъй като договорката с основен клиент е на път да се провали, Intel спря производството на своите чипове.

Най-вероятно, повода за всичко това е, че чиповете на Intel не поддържат по-бързия и по-съвременен стандарт Wi-Fi (802.11ad). Ако договорката с Mediatek се състои, новите iPhone ще получат модемите Hello M70 5G , а от веригата с снабдители ще бъде изключен или Qualcomm, с който корпорацията от дълго време се съди, или Intel.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР