Неотдавна публикуван изследователски доклад разкрива рентабилността на мобилните приложения. Според

...
Неотдавна публикуван изследователски доклад разкрива рентабилността на мобилните приложения. Според
Коментари Харесай

Повечето мобилни приложения, базирани на абонамент, не генерират приходи, показва проучване

Неотдавна оповестен проучвателен отчет разкрива рентабилността на мобилните приложения. Според разбора на доставчика на средства за мобилни абонаменти RevenueCat една година след публикуването им първите 5% от приложенията генерират 200 пъти повече доходи от предходното тримесечие. А междинните месечни доходи, генерирани от обещано приложение след 12 месеца, са по-малко от $50.

RevenueCat се подрежда на трето място след Apple и Гугъл по мярка на сбирката си от абонаментни приложения в една платформа. Компанията е проучила статистиката на над 29 000 приложения. Както и от 18 000 разработчици, които употребяват нейната платформа за ръководство на монетизацията. Заедно те генерират над 6,7 милиарда $ доходи и имат повече от 290 млн. клиенти.

Компанията откри, че единствено 17,2% от приложенията доближават летвата от 1000 $ месечни доходи. И откакто това равнище на приходите бъде надхвърлено, възможностите за по-нататъшен напредък се усилват. Но единствено 3,5% от приложенията съумяват да доближат 10 000 $ месечен доход. Той към този момент може да разреши на самостоятелния разработчик да се посвети напълно на своя мобилен стартъп.

Както демонстрира изследването на RevenueCat, финансовият триумф на едно приложение зависи от неговата целеустременост. Приложенията за здраве и фитнес генерират повече доходи след една година. Те се показват най-малко два пъти по-добре от всички останали категории взети дружно, както в долния квартил (позиционна междинна величина), по този начин и в първите 5%. Приложенията за пътешестване и работливост изпитват най-големи усложнения, като даже първите 5% от приложенията в тази категория печелят по-малко от 1000 $ на месец. Става дума за след една година наличност в магазините за приложения.

Абонаментна такса според от категорията на приложението

Най-често срещаната цена на месечния абонамент остава непроменена тази година – $10. А междинната цена на месечния абонамент е повишена с 14% – от $7,05 на $8,01. Седмичните абонаменти са се нараснали с по-малко от 2% до $5,55, а междинната цена на годишния абонамент е спаднала леко от $32,94 на $32,53.

Средната цена на абонамента

В доклада се отбелязва, че за разлика от останалата част на света, приложенията за Android в Япония и Южна Корея печелят по-добре от тези за iOS. Изследователите акцентират обстоятелството, че приложенията в Северна Америка имат четири пъти по-висока монетизация от междинната за света. Така да вземем за пример 14-дневната стойност на действителното време (Real Life Time Value – RLTV), осъществена в Северна Америка, е $0,35, до момента в който междинната стойност в международен мащаб е $0,08.

Показателите за осъществената стойност на целия софтуерен живот

Делът на месечните клиенти, които се резервират след 12 месеца, е намалял с към 14% през предходната година, което може да значи, че потребителите наблюдават разноските си и се отхвърлят от ненужните абонаменти. Но всички други индикатори са се повишили по отношение на предходната година, а самата промишленост не демонстрира признаци на застоялост. Така да вземем за пример 1,7% от изтеглените приложения са имали платени абонаменти през първите 30 дни, което е повече от предходната година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР