Неотдавна приключи минисериалът на HBO Чернобил, който се оказа един

...
Неотдавна приключи минисериалът на HBO Чернобил, който се оказа един
Коментари Харесай

Чернобил и защо Русия не харесва минисериалът

Неотдавна завърши минисериалът на HBO " Чернобил ", който се оказа един от най-хубавите сериали на годината - сигурно доста по-добър от сезон 8 на Game of Thrones.

В петте серии беше разказана историята на злополуката от Чернобил през 1986 година - началото на повредата, опитите тя да бъде овладяна и ужасяващите последствия от нея.

Сериалът се оказа същински шлагер, а съгласно данните на IMDb " Чернобил " даже съумя да се трансформира в най-високо оценената телевизионна продукция в историята на уеб страницата.

Очевидно обаче има и хора, на които американската продукция не се хареса и както можем да се предположим, това се оказаха руснаците. Според уеб страницата The Moscow Times руснаците не просто не харесват продукцията на HBO, само че съветската телевизия НТВ приготвя собствен сериал за повредата в АЕЦ " Чернобил ". В него ще бъде включена една друга позиция към аргументите за повредата.

В основата ѝ ще бъде роман за това по какъв начин подполковникът на военното контраразузнаване Андрей Николаев открива чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ на територията на Припят.

Според режисьора на новия сериал Алексей Мурадов, продукцията на НВО, не е отразила тъкмо истината и е била доста повърхностна и непълна.

" Руските герои са доста по-сложни и забавни ", счита Мурадов, като добавя, че това е по този начин основателите на сериала не са живели в подтекста на Съюз на съветските социалистически републики.

И въпреки че на нас доста ни хареса продукцията на HBO, въпреки всичко сме любопитни да забележим по какъв начин ще се оправят руснаците. Очаква се съветската продукция да излезе при започване на новия ефирен сезон през есента. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР