Неотдавна американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви в интервю, че

...
Неотдавна американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви в интервю, че
Коментари Харесай

Пекин очаква визитата на Антъни Блинкън и изпълнението на договореностите между държавните лидери в Бали

Неотдавна американският държавен секретар Антъни Блинкън съобщи в изявление, че срещата сред водачите на Китай и Съединени американски щати на остров Бали е била продуктивна и има значимото значение за ползите, желанията и политиките на двете стани.

Той изрази очакване идната му аудиенция в Пекин да бъде потребна за съгласуваност с китайската страна, която да подсигурява продължение на контактите и съдействието по въпроси от общ и световен интерес, както и отбягване на споровете.

В тази връзка, представителят на китайското Министерство на външните работи Джао Лидзиен съобщи на 1 декември, че двете страни би трябвало да извършват дейно договореностите сред водачите и да поддържат разговор, да се оправят градивно с несъгласията и разликите, да спомагат за съдействието и обмена, насърчавайки развиването на двустранните връзки и внасяйки повече непоклатимост и сигурност в изменящия се свят.

Китайската страна чака визитата на Блинкън в Пекин и съответните действия за осъществяване на договореностите сред държавните водачи в Бали.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР