Неофициалните данни сочат, че 100 до 150 хиляди македонски граждани

...
Неофициалните данни сочат, че 100 до 150 хиляди македонски граждани
Коментари Харесай

Вестник Вечер: Все повече македонци търсят български паспорт

Неофициалните данни сочат, че 100 до 150 хиляди македонски жители са получили български паспорт, а на тази стъпка се вземат решение млади и остарели, студенти и печалбари, безработни и работещи, които не виждат своето бъдеще в страната, в която е мъчно да се преживее с 200 евро. Не са изключение лекарите и административните чиновници от вътрешността на Македония, които са решили да си извадят паспорт, с цел да могат да заминат в страна, в която техният труд ще бъде повече скъп и по-добре заплатен, написа изданието.
В източната част на Македония най-вече се търсят български паспорти, а рекордьор е най-източният град, който граничи с България - Делчево, където 70 % от жителите са с двойно поданство, написа "Вечер ". Най-многобройни са печалбарите, които от този град отпътуват на сезонна работа в Италия, Швейцария, Германия или Словения, а след тях са студентите, които тази година оставиха града запустял и отпътуваха за Германия. Търсенето на български паспорти е огромно също в Берово, Струмица, Битоля и Охрид, написа скопският вестник.
Гръцкото държавно управление чака македонският министър председател Зоран Заев да направи първата стъпка, с цел да се реализира контракт. Топката е в тяхното поле, декларирал представителят на гръцкото държавно управление Димитрис Дзанакопулос, написа "Слободен щемпел ", базирайки се на гръцкия "Катимерини ". Говорителят изтъкнал, че Македония би трябвало да направи идната стъпка в договарянията за решение на десетилетния спор за името. Дзанакопулос декларирал също, че не може да се планува по кое време министър председателите Зоран Заев и Алексис Ципрас ще беседват по телефона.
Македонският министър председател Зоран Заев съобщи през вчерашния ден, че остава оптимист, само че към момента би трябвало да се решат някои механически детайлности. Той добави, че ще беседва с Ципрас, когато тези въпроси бъдат решени, написа "Слободен щемпел ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР