Неофициални покани за коалиция са получавали с Демократична България и

...
Неофициални покани за коалиция са получавали с Демократична България и
Коментари Харесай

Румен Христов: СДС получава неофициални покани за коалиция с ПП и ДБ

Неофициални предложения за коалиция са получавали с " Демократична България " и " Продължаваме промяната ".
Прочетете още
Това стана ясно от думите на водача на Съюз на демократичните сили Румен Христов в ефира на Българска национална телевизия.

" Имаше подмятания в тази посока, само че за нас " Продължаваме промяната " е една нова лява групировка и имаме огромни разминавания. Няма по какъв начин да бъдем с тях. Истината е, че с тях като проатлантици имаме сходни връзки към войната в Украйна да вземем за пример, само че имаме елементи да вземем за пример за бюджетния недостиг ", изясни Христов. 

" Съюз на демократичните сили не е получавало публична покана, само че е имало намеци и предложения на по-ниско равнище ", сподели още той. Не стана ясно обаче дали те са идвали от страна на Демократична България или на " Промяната ".

В петък Съюз на демократичните сили ще се събира, с цел да реши дали да се яви на изборите още веднъж с ГЕРБ. Христов изясни, че настроенията в структурите са по-скоро още веднъж да са дружно с партията на Бойко Борисов.

Относно предпоследното място на страната ни във връзка с оправянето с корупцията, той изясни, че се хиперболизира говоренето за корупцията у нас в Европа.

Според Христов виновността за отлагането на приемането на механизма за следствие на основния прокурор е главно на Министерския съвет, защото са внесли законопроекта прекомерно късно - чак на 30 декември, когато Народното събрание е във почивка. 

" Двуполюсният модел е присъщ за старите демокрации. В България не може да се получи този модел, защото Изборният кодекс не го разрешава ", сподели още той. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР